Beslut från Tävlingsutskottet (TU) – gällande kvalificering till Champions Cup

Publicerad
Championscupavancemang

Tävlingsutskottet har tagit ett beslut som gäller kvalificeringen för Champions Cup. 

Sverige har för närvarande två platser på dam- respektive herrsidan i Champions Cup och representeras där av Svenska Mästaren samt vinnaren av Svenska Cupen säsongen närmast före aktuell Champions Cup inleds. Detta kommer även att gälla framöver men en förändring görs om det blir samma vinnare i både Svenska Cupen och Svenska Mästerskapen (SM).

Under tisdagen den 18 juni beslutade Tävlingsutskottet (TU) att för de fall där vinnaren av SM och Svenska Cupen är samma förening representeras Sverige av den segrande föreningen samt den förening som slutar 2:a i SM-slutspelet. Detta gäller från och med kommande säsong (alltså 2024/25) och tills vidare.

Detta innebär en förändring från tidigare där 2:an i Svenska Cupen kvalificerades för Champions Cup om SM-vinnaren och vinnaren i Svenska Cupen var samma förening.  

– Den tidigare ordningen hade sin bakgrund i att man ytterligare ville profilera Svenska Cupen vilket medförde att för de fall att vinnaren av SM och Svenska Cupen var samma förening representerades Sverige av den föreningen i Champions Cup tillsammans med 2:an i Svenska Cupen, säger Svensk Innebandys tävlingschef Daniel Gustavsson och utvecklar:

– Även om Svenska Cupen sedan nystarten haft en fantastisk utveckling går det inte att bortse ifrån att Svenska Mästerskapet är Svensk Innebandys största och mest prestigefyllda tävling. Därför anser TU det rimligt att för de fall att vinnaren av SM och Svenska Cupen är samma förening ska den föreningen tillsammans med 2:an i SM-slutspelet vara Sveriges representanter i Champions Cup.

Se hela beslutet genom att trycka här.

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS