Så gick det till när Alexander Galante Carlström prisades av kungen

Publicerad
AGC1

På lördag spelar Alexander Galante Carlström och hans IBF Falun SM-final i Avicii Arena. Men redan under måndagen fanns Galante Carlström på plats i Stockholm för en högtidlig ceremoni där han fick motta en medalj från Hans Majestät Konungen.
”Det känns overkligt”, säger Galante Carlström.

Under måndagen mottog herrlandslagets och IBF Faluns Alexander Galante Carlström sin medalj från Hans Majestät Konungen. Medaljceremonin ägde rum på slottet där Galante Carlström medverkade tillsammans med övriga pristagare.

Medaljen delades ut med följande motivering:
Hans Majestäts Konungens medalj för förtjänster om svensk idrott. Medaljen som instiftades år 2019 tilldelas i guld av femte storleken. Innebandyspelaren Alexander Galante Carlström. För framstående insatser inom innebandysporten.

Efter avslutad ceremoni var det en stolt Alexander Galante Carlström som försökte summera vad som precis inträffat.

– Det känns overkligt. Jag håller på med lagidrott så den här medaljen är tillägnad mina lagkamrater i både svenska landslaget och IBF Falun. Det är de som har gjort att jag får ta emot den här medaljen, det är inte bara min egen, säger Alexander Galante Carlström.

– Men det kändes otroligt stort att få stå framför Hans Majestät Konungen och Drottningen och få höra en motivering kring varför man får den här medaljen. Klart det var lite nervöst, man har inte varit i de här miljöerna tidigare.

Alexander Galante Carlström är den första innebandyspelaren att prisas på det här sättet av Hans Majestät Konungen, något som gör priset extra speciellt berättar pristagaren.

– Det betyder såklart otroligt mycket. Det är ett kvitto på att jag har gjort någonting bra och det kan man aldrig få för mycket av. Det är jag jättenöjd med. Sen är det såklart bra för sporten innebandy och Svensk Innebandy också att vi får synas i de här miljöerna, det får sporten att växa också.

Se en längre intervju med Alexander Galante Carlström på Svensk Innebandys YouTubekanal eller här nedanför.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Se hela den kungliga medaljceremonin här

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS