Med ett stabilt spel är IBF Borlänge i Play Off 2

Publicerad
Fredrik Källängs IBF Borlänge Herr 2024 03 21038

Play Off 1 av kvalet till Allsvenskan är avklarad och på fredag, 29 mars, börjar Play Off 2. IBF Borlänge är ett av de sex lag som gått vidare. Svensk Innebandy har pratat med huvudtränare Pelle Pettersson om lagets arbete hittills.

För herrarna är kvalet till Allsvenskan i full gång och Play Off 1 är redan färdigspelat. Av 12 lag återstår endast sex och ett av dem är IBF Borlänge, något som huvudtränare Pelle Pettersson är väldigt glad över.

– Det är otroligt kul, framförallt är jag glad för grabbarna som kommer och tränar hårt varje träning, säger Pelle Pettersson.  

I grundserien har kampen om kvalplatserna varit tuff hela vägen in i sista omgången. Då var marginalerna på Borlänges sida och bollarna studsade rätt, inte bara i deras match men också andra. Grundserien avslutades och första, andra och tredjeplats avgjordes på målskillnad. Där slutade Borlänge på en andra plats med 118 gjorda mål och knep då sista kvalplatsen.

– Jag vet inte var vi låg inför sista omgången. Vi siktade på att göra en bra match och hoppades att resultaten skulle studsa med oss vilket det också gjorde. Då klev vi upp på den där kvalplatsen igen. Jag tycker inte det är helt oförtjänt heller, vi har gjort en bra säsong. Det gäller att ha litet flyt också och den här gången så hade vi lite mer studs då.

Som motståndare i Play Off 1 stod Rasbo IK som vann grundserien. Det blev två målrika matcher där Pettersson anser att deras fokus var avgörande för framgången.

– Vi är kyligare och fokuserade på innebandyn och vårt spel, vi fick ihop det. Sett över två matcher tycker jag vi är det bättre laget. 

Även om kvalspelet inte var en självklarhet under grundserien har säsongen ändå haft ett tydligt mål för Pelle och laget. 

– Vi siktade på att göra en bättre säsong än förra året. Det tycker jag vi har gjort. Vi har släppt in lite mål men har ändå skapat en bra defensiv och ett stabilt spel så jag är nöjd. Vi är ett bra lag och det är därför vi är i Play Off 2.

Nu i Play Off 2 kommer Borlänge möta IBF Dalen, ett lag som även dem haft två målrika matcher i Play Off 1. I den kommande matchserien är det framförallt två saker som kommer vara till Borlänges fördel, berättar Pettersson. 

– Det är grunden i vårt spel, framförallt defensiven, och så har vi en otroligt duktig målvakt i Adam Brodén.

Borlänge har varit i kval till Allsvenskan tidigare, senast var säsongen 2022/23. Då spelades Play Off 1 mot KAIS Mora IF och slutade med två förluster. Det ledde till att inför säsongen 2023/24 fanns viljan att göra det bättre under den kommande säsongen.

– Det skulle vara otroligt roligt att vinna Play Off 2 också. Det skulle vara jätteroligt för hela föreningen att vinna Play Off 2 och visa att vi verkligen är bra på det vi gör här i Borlänge. Att vi gör bra grejer som funkar.

Du kan se alla matcher i Play Off 2 på innebandy.tv. Klicka här för att komma till sändningarna.

Foto: Fredrik Källängs

Publicerad av Viktoria Wallström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS