Stående innebandy

Stående innebandy är en spelform som främst riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Stående innebandy finns även för personer med rörelsenedsättning.

Stående innebandy spelas i två former. På fullstor innebandyplan där varje lag har fem utespelare och en målvakt eller på en mindre plan (12x20 meter) där varje lag har tre utespelare och en målvakt. Speltiden skiljer sig åt beroende på arrangemang, men matcherna spelas i regel i två halvlekar.

För att börja spela innebandy finns inga krav på tidigare erfarenhet eller en viss kunskapsnivå, det viktigaste är att ha kul!

Vill du prova att spela innebandy? Hitta ditt lag här.

Turneringar

Malmö Open
Malmö Open är ett årligt återkommande parasport-arrangemang där rullstolsinnebandy är en av de sporter som erbjuds. Den 9–12 februari anordnas 2023 års upplaga.

Läs mer om Malmö Open här

Linköping Floorball Games
Den 31 mars till 2 april spelas Linköping Floorball Games. Fyra stående innebandy-divisioner inkluderas.

Läs mer om Linköping Floorball Games här

Skellefteå Floorball Cup
28 april till 1 maj 2023 arrangeras Skellefteå Floorball Cup för första gången. Rullstolsinnebandy är en av de klasser som erbjuds. Läs mer här.

Läs mer om Skellefteå Floorball Cup

Storvretacupen
Storvretacupen är världens största innebandyturnering och spelas kring nyårsskiftet varje år. Här finns två klasser för stående innebandys båda spelformer, 5 mot 5 och 3 mot 3.

Läs mer om Storvretacupen här

Saknas någon turnering som borde vara med?
Skicka ett mejl till jonatan.petersson@innebandy.se och berätta vilken.

Regler för stående innebandy
Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS