Förändringar i staben för U19-herrlandslaget

Publicerad
PW011510

Efter en framgångsrik säsong med vunnet VM-guld i Fredrikshamn står det klart att Jonatan Brolin blir kvar som förbundskapten, med sikte på VM 2025 i Schweiz. Samtidigt får Mårten Storm en ny roll och skiftar från videocoach till assisterande förbundskapten när Henrik Lorendahl lämnar sitt uppdrag på eget initiativ.

Jonatan Brolin anslöt som förbundskapten i september 2021. Avtalet skrevs över VM 2023, nu förlängs det ytterligare två år.   

– Det är ett uppdrag jag tar mig an med stor stolthet och jag är tacksam för att Svenska Innebandyförbundet ger mig fortsatt förtroende. Jag har känt ett stort stöd sedan dag ett, säger Jonatan Brolin och fortsätter med att berätta varför han väljer att fortsätta i sin roll.  

– Jag brinner för att hjälpa till i arbetet med att utveckla spelare över tid. Att få jobba på daglig basis med spelare, tränare och föreningar runt om i Sverige för att jaga utveckling har varit fint och jag ser fram emot att skapa nya band och relationer nu med nya årgångar spelare.  

Sammanhållningen i staben framhåller Jonatan också som en styrka och stark orsak till att han fortsätter sitt uppdrag.  
 
– I staben trivs vi otroligt bra tillsammans men vi har också genom de olika personligheterna som finns representerade pushat varandra att fortsätta utvecklas i våra roller. Nu försvinner tyvärr Henrik och Annika från sina roller, två personer som för mig personligen varit oerhört uppskattade. De kommer att vara saknade, men jag är också säker på att vi kommer att hitta bra lösningar framöver. En är redan på plats i Mårten som tar ett större ansvar kommande resa, där har vi en superkompetens som jag litar på till 100 %.   

Samtidigt som Jonatan förlänger byter Mårten Storm roll från videocoach till assisterande förbundskapten.  

– Jag är glad och stolt att med det här fantastiska ledarteamet påbörja en ny resa. Det är ett stort privilegium att möta spelarna som kommer in i vår verksamhet och tillsammans jaga både resultatmässig framgång och långsiktig utveckling, ett arbete som vi gör tillsammans med hela innebandy-Sverige. Det känns inspirerande att göra detta i en ny roll och jag ser med entusiasm fram emot det kommande arbetet, säger Mårten Storm.   

Förlänger sina avtal gör även Jenny Ermling, leg. fysioterapeut, Ulf Karlsson materialförvaltare samt Joel Abrahamsson, målvaktstränare.  

Henrik Lorendahl, assisterande förbundskapten lämnar sitt uppdrag på eget initiativ.   
 
– Stolthet är det jag känner. Att representera Sverige och att få vara med U19-gänget, både laget och staben som vi hade och byggde upp. Det är med stolthet jag klev på och det är med samma stolthet jag kliver av, säger Henrik Lorendahl och fortsätter om varför han hoppade på äventyret: 

– Det var ett inspirerande uppdrag. Det var mycket som spelade in i att Sverige inte vunnit U19-VM för herrar på tio år och att vi ville förändra svensk juniorinnebandy. På kort tid hoppas jag att vi har inspirerat och vågat påbörjat att ändra ett beteende i framför allt duellspelet hos svenska juniorer. Det hoppas jag verkligen att jag varit med och börjat den här förändringen.   

 Och det var just att få vinna hem guldet som var anledningen till att han tog uppdraget.  

 – Jag hade aldrig tagit detta om det inte var tio år sedan vi vunnit. Jag är stolt över det och säger på återseende. 

Även team manager Annika Wegnebring tackade för sig i och med VM-vinsten i Danmark. 

-Jag är så stolt över att fått ha varit en del av denna resa och tacksam över att jag fick frågan att ta uppdraget i ledarstaben. Jag önskar nya staben ett stort lycka till! Var och en av dem är fantastiska och jag vet att de kommer fortsätta att göra ett grymt jobb, säger Annika Wegnebring.

Sofie Andersson, elit och landslagschef, kommenterar förändringarna:  

– Jag är otroligt glad och tacksam för det fina och gedigna arbete de har gjort hittills och ser fram emot fortsatt samarbete. Guldet i Fredrikshamn var ett kvitto på ett målinriktat arbete där ingenting lämnades till slumpen, oerhört välförtjänt och det känns fantastiskt bra att vi nu har samtliga fyra VM-guld hemma!  Det är ett fint betyg till hela innebandy-Sverige. 

– Ledarstaben med Jonatan i spetsen har gjort ett fantastiskt jobb under de två åren de verkat kring U19-herrlandslaget. De har levt och agerat enligt Svensk Innebandys värderingar i allra högsta grad. De har samverkat och byggt relationer med spelare och ledare runt om i landet, de har varit inkluderande och transparanta i syfte att tillsammans utveckla spelare och svensk innebandy och de har varit modiga och nytänkande i allt från sitt sätt att spela till att utmana invanda strukturer. 

Tillsättningen av resterande platser i ledarstaben pågår för fullt inför höstens samlingar.

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS