Här är U19-herrlandslagets trupp till Polish Cup

Publicerad
U19 Polish Cup

Den 2-5 februari deltar U19-herrlandslaget i Polish Cup. Fyra matcher väntar under fyra dagar för U19-herrarna som då ställs mot Danmark, Schweiz och Polen innan en placeringsmatch avslutar turneringen. Här är truppen som reser till Polish Cup.
”Efter mycket jobb har vi landat i en trupp som vi är nöjda och stolta över”, säger Jonatan Brolin, förbundskapten.

U19-herrlandslaget testar i februari någonting nytt. Laget reser då till Polen för att delta i flernationsturneringen Polish Cup. Turneringen blir en del av de sista förberedelserna inför U19-VM som spelas i Danmark i slutet av april. 

Till Polish Cup har förbundskapten Jonatan Brolin tagit ut en trupp bestående av 22 spelare som skiljer sig en del från lagets senaste samling i Uppsala.

– Vi har haft tid på oss att samla information, ge spelare chansen utifrån vad man har visat upp både i vår verksamhet och även hemma. Vi har kunnat följa utvecklingen över tid och vi har nu återkommit till spelare som var borta från senaste truppen i Uppsala som vi tycker att det har hänt saker med under den senaste tiden, säger Jonatan Brolin. 

– Efter mycket jobb har vi landat i en trupp som vi är nöjda och stolta över.

Turneringen i Polen handlar till stor del om att fortsätta slipa på detaljer inför U19-VM i Danmark. Där fokus tidigare legat på specifika områden i spelet handlar det nu om att sätta en helhet.

– Känslan har varit att vi egentligen lagt till saker i spelet under varje läger. Vi har haft lite olika fokus och utgångspunkter och då har spelet direkt dragits åt det hållet som vi valt att fokusera på. Nu handlar det mer om att försöka sy ihop en helhet i spelet. Hitta lite mer rätt i uppställningar också, vi har testat oss fram en del även där.

Att laget får chansen att resa tillsammans och känna på hetluften i ett turneringsformat menar Brolin bara är positivt för den kommande tiden.

– Det är alltid positivt att resa tillsammans som ett lag. Man upplever saker tillsammans och det kommer finnas saker att prata om ur ett rent sammansvetsande perspektiv. Det är jätteviktigt att komma iväg.

– Sen ur ett tävlingsperspektiv så blir det lite som ett mini-VM där gruppettorna kommer att mötas. Känslan är att allting ställs lite på sin spets och det gör det väl alltid när man möter Finland, men just att det blir lite mer turneringsform lockar.

U19-VM närmar sig med stormsteg. Hur nära är det här en VM-trupp?

– Vi är ödmjuka till att det finns en stor konkurrens och det är många spelare som vill fortsätta visa upp sig. Det är svårt för det är tre månader kvar och saker kan hända, spelare kan skada sig och någon annan kan vara i väldigt bra form. Det gäller även för spelarna som är med här att fortsätta prestera. Men det är klart att vi vill börja närma oss sanningen så mycket som möjligt.

Truppen till Polish Cup
Målvakter
Albin Flöjner, Pixbo Wallenstam IBF 
Jonathan Nilsson, Höllvikens IBF 

Utespelare
Jonathan Berglund, Skälby IBK 
William Forsman Eklund, Farsta IBK 
Kim Guilotte, AIK IBF
Oscar Hammarqvist, Pixbo Wallenstam IBF 
Arvid Hansson, Gävle GIK 
lsac Hauge, Karlstad IBF Ungdom 
Victor Johansson, FBC Lerum 
Daniel Kalentun, Pixbo Wallenstam IBF 
Gabriel Kohonen, RIG Umeå IBF 
Gustav Lindberg, Pixbo Wallenstam IBF 
Oscar Magnusson, RIG Umeå IBF 
Filip Norman, Team Thorengruppen Ungdom SK
Hampus Nydenfeldt, RIG Umeå IBF 
Emil Nyh, Växjö IBK Utveckling 
Benjamin Schill, Pixbo Wallenstam IBF
Jack Sundling, Jönköpings IK Utveckling 
Sakarias Ulriksson, RIG Umeå IBF 
Axel Veress, Lillån IBK 
Arvid Äse, RIG Umeå IBF 
Sebastian Öijen, RIG Umeå IBF 

Ledarstab
Jonatan Brolin, Förbundskapten 
Henrik Lorendal, Assisterande förbundskapten
Annika Wegnebring, Team Manager 
Mårten Storm, Läktarcoach 
Joel Abrahamsson, Målvaktstränare 
Jenny Ermling, Sjukgymnast 
Ulf Karlsson, Materialförvaltare 

Spelschema – Polish Cup
2 februari 19.00, Sverige-Danmark
3 februari 16.00, Schweiz-Sverige
4 februari 13.00, Polen-Sverige
5 februari 09.00 eller 12.00, placeringsmatch

Fakta Polish Cup
Flernationsturnering där Sverige, Schweiz, Danmark, Polen, Finland, Tjeckien, Tyskland och Slovakien deltar. Efter gruppspel väntar en avslutande placeringsmatch där lagen på samma placering i respektive grupp ställs mot varandra.

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS