Succé för söndags-Flex med Skoghalls IBK

Publicerad
Lagbild Innebandy Flex Värmland

Från passningsövningar i en ekande hall till en populär ordinarie verksamhet varje söndag. Skoghalls IBK har satsat stort på Innebandy Flex, ett koncept som vuxit sig starkt i föreningen.
”Vi kände direkt att det var något för oss”, säger Mikael Jern, ansvarig för Skoghalls Innebandy Flex.

Under 2020 startade Skoghall sin Innebandy Flex-verksamhet. Sedan dess har föreningen lyckats fånga upp ett flertal spelare som alla delar viljan att spela motionsinnebandy. Konceptet Innebandy Flex har tagits fram av Värmlands Innebandyförbund i samarbete med RF SISU Värmland och går ut på att man spelar innebandy med förenklade regler.

Genom att spela tre mot tre på liten plan får varje spelare extra mycket tid med bollen. Konceptet är enkelt, roligt och passar alla – oavsett tidigare innebandyerfarenhet. Mikael Jern, ansvarig för Skogshalls Innebandy Flex, berättar om hur allt började.

– Vi var på workshop och fick frågor om vår förening har plats för en kvinna som slutat spela innebandy för 10 år sedan eller en 12-årig pojke som aldrig spelat innebandy tidigare. Det fick oss att tänka till och sen fick vi höra om Innebandy Flex. Vi kände direkt att det var något för oss, säger Mikael.

Mikael, som också blivit nominerad till årets ledare i kommunen, berättar att det var en rätt tuff start för Innebandy Flex-verksamheten. De första tillfällena bestod av bara två eller tre personer som tränade passningar. Men sedan dess har ordet spridit sig. Föreningen har satsat på att få till samarbeten med sponsorer som satsar extra på just Innebandy Flex och verksamheten har även fått en egen flik på Skoghalls hemsida.

– Föreningen har pratat mycket om flexen. Vi har också en egen Instagram som vi uppdaterar hela tiden. Vissa som börjat­­ säger att det var så de fick reda på att vi kör, berättar Mikael.

Innebandy Flex är det perfekta konceptet för spelare som vill kunna spela innebandy oavsett nivå. Det är inget måste att delta varje gång. Man kan helt kravlöst välja när man vill delta eller inte – något som för Skoghall ändå resulterar i ett gäng på minst 11-12 personer varje gång.

– Man ska kunna lita på att man kan spela innebandy varje söndag om man vill. Vi har flera som åker en ganska bra bit för att vara med varje gång vilket är så roligt. De har stenkoll på hur de ska göra med sarg och material när de kommer hit, säger Mikael.

Svensk Innebandy vill förbättra möjligheten att delta både i motionsinnebandy och i motionsturneringar över hela landet. I Värmland finns ett flertal motionsturneringar vilket ger Flex-spelare möjlighet att tävla. Mikael berättar att flera i Skoghalls-gänget fått mersmak på innebandy och att de tävlingssugna faktiskt deltagit i motionsturneringen Värmland Floorball Tour.

– Flexen är bra för de som vill spela någon gång ibland bara för att det är kul, men passar också de som vill tävla fast på ett annorlunda sätt. Det hade varit kul om vi kunde få möta fler motionslag, säger Mikael.

 

Vill er förening också satsa på Innebandy Flex? Läs mer om konceptet här och sök återstartsstöd!


Foto: Mikael Jern, Skoghalls IBK

Publicerad av Frida Stinesen Ekholm

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS