Svensk Innebandy Make Equal

Med start i februari erbjöd Svensk Innebandy fem digitala föreläsningar för dig och din förening – helt kostnadsfritt.

Senaste säsongen erbjöd Svensk Innebandy ett gäng digitala föreläsningar där många intressanta och viktiga ämnen lyftes.

Engagemanget under dessa föreläsningar var stort och det märktes att det finns ett intresse för att mötas och lära sig mer, men också få dela erfarenheter och funderingar kring de olika utmaningar vi möter i vår innebandyverksamhet. Därför är föreläsningsturnén tillbaka även denna säsong. 

Säsongens föreläsningar utgår från temat Välkommen till folksporten. Svensk Innebandys vision är att bli folksporten. Med folksport menas en sport som tilltalar många och som är öppen för alla. Som är enkel och rolig så att många vill utöva den. Och som dessutom är underhållande att se på. Välkommen till folksporten handlar om att synliggöra innebandyn och visa på den den glädje och gemenskap som innebandyn rymmer. Det handlar också om rekrytering och inkludering i syfte att få innebandyn att växa.

Här är säsongens föreläsningar:

Torsdag 8/2-24: Så lyckas du med folksportens kommunikation
Svensk Innebandys kommunikatör Martin Almroth och varumärkesansvarig Lisa Eskils berättar om hur förbundet jobbar med kommunikation. Hur gör man för att synliggöra och bygga upp ett intresse för alla delar inom Svensk Innebandy? Utifrån en ny kommunikationsguide går de igenom hur föreningar kan jobba med kommunikation för nå ut till fler och locka nya till er verksamhet.

Här kan du se inspelningen av denna föreläsning.

Tisdag 20/2-24: Så bygger ni hållbara partnerrelationer och utvecklar era arrangemang
Anki Kjellberg, försäljnings- och partneransvarig på Svenska Innebandyförbundet, berättar om hur förbundet jobbar med hållbara partnerrelationer och går igenom det utbud som finns bland Svensk Innebandys befintliga partners. Ni som förening får även tips och verktyg kring hur ni kan jobba med egna partners och utveckling av era arrangemang.  

Här kan du se inspelningen av denna föreläsning.


Torsdag 7/3-24: Hur kan vi hjälpas åt att få fler att börja och fortsätta döma innebandy?
Matias Linell, Sara Berglind och Robin Andersson som alla jobbar med domare på Svenska Innebandyförbundet lyfter de utmaningar som finns inom innebandyn och idrotten i stort. De kommer även presentera en kartläggning av våra domares arbetsmiljö samt diskutera framgångsfaktorer för att rekrytera och behålla domare. Under föreläsningen får vi också lyssna till panelsamtal med några aktiva domare om deras erfarenheter och drivkrafter.  

Här kan du se inspelningen av denna föreläsning.

Tisdag 19/3-24: Hur kan vi jobba med verksamhetsutveckling och att nå fler målgrupper? 
Sirius innebandy berättar om deras framgångsrika verksamhet Siriklubban som riktar sig till flickor i låg-och mellanstadiet i bostadsområden med låg föreningsnärvaro. Siriklubban är en del av Framtidens innebandy med OBOS. 

Karlstads IBF berättar om hur de arbetar för att var en förening som är till för alla. Idag har föreningen ett brett verksamhetsutbud och erbjuder bland annat verksamhet inom elit, barn- och ungdom, para och 65+.

Här kan du se inspelningen av denna föreläsning.


Vad gäller?

  • Samtliga föreläsningar sänds direkt via Microsoft Teams klockan 18-19.30.
  • Alla som har ett uppdrag, deltar eller engagerar sig i en innebandyförening (eller distriktsförbund) är välkomna.
  • Det är helt kostnadsfritt.
  • Det går att anmäla sig till alla – eller enstaka föreläsningar.
  • Vid förhinder måste återbud lämnas senast två timmar innan föreläsning startar, till josefine.sinclair@innebandy.se

Populära sidor

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS