Världens största elinnebandyturnering spelas i Gävle

Publicerad
Världens största elinnebandyturnering spelas i Gävle

Den 16-18 september är det dags för världens största och första upplaga av elinnebandyturneringen World Cup Volt Hockey. En världsomspännande turnering med totalt 22 lag från sex nationer och cirka 200 spelare som arrangeras i Gävle.
"Vi vill driva utvecklingen så fler personer får en meningsfull aktiv fritid", säger projektledaren för World Cup Volt Hockey, Chister Ringh.

För första gången någonsin inom elinnebandyn samlas lag från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Kanada och USA för att tillsammans göra – världens största elinnebandyturnering.

Huvudarrangörer för World Cup Volt Hockey är föreningen KF Heros, Gävleborgs Innebandyförbund och Parasport Gävleborg. Första tanken initierades av Christer Ringh redan 2018 – men idén kunde inte bli verklighet förrän nu på grund av pandemin.

– Det är så klart helt fantastiskt. Äntligen är det dags. Vi har arbetat så länge och så hårt för detta. Vi är också glada att vi fått prova på två nationella Pregames med lag från bara Sverige. Vi har lärt oss mycket och välkomnar det här med största entusiasm, säger Christer Ringh, projektledare för World Cup Volt Hockey.

World Cup Volt Hockey spelas i Gavlehovshallens två hallar som kommer att bilda fyra planer. Gävle och Alfahallen har stor erfarenhet av att kora mästare av stora evenemang så som Champions Cup, SM-finalen och Svenska Cupen.

Att evenemanget också ska vara unikt i sitt slag utanför själva spelet är viktigt för organisationen. World Cup Volt Hockey är ett intiativ som främst ska syfta till att stärka utbredningen av sporten och ska skapa mötesplattformar att växa i. Under veckan kommer även två konferenser att hållas på både idrottslig och kommunpolitisk nivå. Svensk Innebandy samarrangerar konferenserna tillsammans med Gävleborgs IBF och Parasport Gävleborg. Förutom samtal om parainnebandyns inkludering kommer även paraspecifika idéer och åtgärder att diskuteras för hur man får paraidrotten att växa.

– Vi vill skapa en mötesplats för att utveckla sporten, vi vill ha fler lag, i Gävleborg, Sverige, Norden och världen att möta. Vi vill driva utvecklingen så fler personer får en meningsfull aktiv fritid och att skapa den här mötesplats är en del i en långsiktig strategi för att utveckla sporten, säger Ringh.

Fakta om elinnebandy:
Idrotten vänder sig till individer med funktionsnedsättning och rörelsebehov där idrottaren sitter i en anpassad sport permobil med klubba fastmonterad längst fram på sportstolen. Oftast möter man varandra med tre spelare mot tre och det är en sport som kräver både fysik och strategi. Normalt sett spelar man på liggande låga målburar som är bredare än ett vanligt innebandymål och med lägre ribba. Sporten som har etablerats i Sverige under tidigt 2000-tal finns idag på dryga 10 platser i Sverige. Från Malmö i söder till Umeå i norr och inkluderar idag 13 aktiva klubbar.

Fakta om World Cup Volt Hockey:
Världens största och första upplaga av World Cup Volt Hockey. Arrangeras den 16-18 september i Gävle på Gavlehovsområdet. För första gången någonsin samlas lag från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Kanada och USA för att göra tillsammans - världens största elinnebaindyturnering genom tiderna. Totalt inkluderar World Cup Volt Hockey 22 lag och närmare 200 spelare samt ytterligare 100 ledare och ledsagare. Lägg där till ungefär 100 ideella krafter som gör evenemanget möjligt. Då har ni World Cup Volt Hockey i Gävle.

Besöksinformation:
För er som vill besöka World Cup Volt Hockey är evenemanget öppet för alla besökare och biljetter köps i entrén och kostar 50 SEK per dag.

Adress: Gavlehovshallen, Gavlehov, Gavlehovsvägen.

Mer information om World Cup Volt Hockey läser du här: http://wcvh.se eller via info@wcvh.se

 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS