Årets domare Glenn Boström och Håkan Söderman

Publicerad
Håkanglenn
Det är två rutinerade vinnare. Årets domare och årets finaldomare i herrfinalen är Glenn Boström och Håkan Söderman.  ”Det är väldigt stort. Jag känner att jag bli känslomässig och att det är något annat den här gången”, säger Håkan Söderman.

Motivering:
Glenn Boström och Håkan Söderman har under säsongen utmärkt sig som ett domarpar genom sin utmärkta kommunikation och samarbete på planen. Deras förmåga att hålla spelet under kontroll och göra snabba och korrekta beslut har gjort dem till en oumbärlig del av innebandygemenskapen. Genom att visa respekt och förståelse för spelets dynamik har de skapat en atmosfär där spelarna känner sig trygga och respekterade. Glenn och Håkan är inte bara skickliga domare utan också förebilder många domare och goda representanter för domarverksamheten därför förtjänar därmed att bli nominerade till årets domarpar. 

 Svensk Innebandys mest erfarna domarpar utses till Årets domare. Glenn Boström och Håkan Söderman har över 1000 matchers rutin och har nu sin femte (Glenn) respektive nionde (Håkan) utmärkelse som Årets domare.  

– Det är klart jag är stolt över oss och för egen del, att det är nionde gången känns oerhört stort och känslomässigt, säger Håkan Söderman om utmärkelsen och lägger sedan till: 

– Jag kommer ju kämpa för att komma upp på tvåsiffrigt. De kommer få jobba för att gå förbi mig, det kan man väl ändå säga.  

Att paret Boström/Söderman får utmärkelsen i år beror enligt han själv på en känsla i matcherna som hittats, framförallt i slutspelet. 

– Om man tittar på oss överlag den här säsongen så har vi fått ett bra flyt i dömningen. I höstas så stack en del situationer ut som inte hänt på 30 år. Jag tänker på höga klubban med Åström på Ramirez, utkastet från Bending som blev mål och så var det så. Men trots att det hände så var det fortfarande bra flyt i matcherna och ännu bättre i slutspelet.  

– Vi har nog höjt oss i slutspelet också. Det har varit ett slutspel som vi fått det bästa flytet på. Vi hade ett slutspel för två år sedan där allt kändes rätt. Men i det här slutspelet har det känts ännu bättre. Vi har fått grym acceptans av lagen trots att vissa saker varit märkliga. 

En annan sak som Håkan Söderman lyfter fram som anledning till att det känns extra kul att vinna Årets domare i år och få finalmatchen är att det är en ny chans att slå världsrekordet. 

Boström och Söderman dömde nämligend en tidigare rekordmatchen 2016.  

– Det var mäktigt. Jag och Glenn var med då och att vi nu når får chansen som domare och därmed ”behålla” rekordet. Det är klart att det är en extremt rolig grej att vi är en del av den helheten.  

Konkurrensen bland domarna upplever Håkan Söderman som hårdare än någonsin men det är också en familjär batalj.  

– Gruppen inom domarkåren är fantastiskt och hur vi motiverar varandra att göra vår bästa insats just nu är något som gör att det blir ännu roligare att döma.  

Du och Glenn är två domare som varit väldigt uppskattade under många år och en rad domare som ser upp till er. Vad är dina bästa tips till domare som läser det här nu? 

– Vi alla är väldigt olika som personer och det bästa jag kan ge som råd är att ta vara på det som du har naturligt. Enligt mig handlar det mycket om hur du är som person, du måste vara ödmjuk inför uppgiften och ta vara på dina egna styrkor. Jag tror inte på polisattityden utan snarare var lyhörd och våga ta in synpunkterna utan att bli överkörd eller köra över andra. 

Publicerad av Martin Almroth

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS