Sverige föll mot Finland

Publicerad
Moatschopeft

Damlandslaget föll mot Finland i den avslutande matchen under Euro Floorball Tour. Trots en sen kvittering från blågult lyckades Finland vinna under den efterföljande straffläggningen. Segern innebar att Finland tog hem turneringsvinsten.

Sverige öppnade den första perioden starkt i det avslutande EFT-mötet mot Finland. Två snabba mål under en dryg minut tystade den annars högljudda hemmapubliken.

Men Finland visade sig vara en svår nöt att knäcka. Hemmalaget jobbade sig ikapp och kunde till slut vinna med 5-4 efter straffar.

Efter slutsignal försökte förbundskapten Åsa Karlsson summera sina tankar och blicka vidare mot den stundande VM-turneringen.

– Det kommer bli supertajt, det var det förra EFT:et också i Tjeckien. Straffar är ett moment i innebandyn också som vi får gå hem och gnugga på, sen finns det andra detaljer vi också måste gnugga på, säger förbundskapten Åsa Karlsson och fortsätter.

– Men vi kommer att bli superstarka när vi kommer till VM. Vi märker att avstånden blir smalare och smalare, det kommer att bli otroligt tajt när vi kommer till Singapore och alla detaljer måste sitta. Vi måste göra vårt jobb fullt ut för att vi ska stå där med guldet.

Helgens tre matcher innebar två vinster och en strafförlust för blågult. En bra genomkörare inför det som komma skall, menar Karlsson.

– Jag tycker att det var en bra genomkörare. Vi fick testa på lite nya saker och fick svar på en del. En del får vi gå hem och gnugga vidare på. Bra stabila insatser mot Schweiz och Tjeckien och jag tycker ändå att vi spelar bra mot Finland på deras hemmaplan.

– På det stora hela är vi nöjda med det här och framförallt att vi fick komma hit och möta det bästa motståndet. För det är oerhört viktigt nu när vi ska ladda för VM och VM-läger.

Härnäst väntar planering för Åsa Karlsson och hennes stab där VM-truppen nu ska spikas.

– Nu ska vi planera vilka som ska spela och representera Sverige. Vi ska utvärdera det här och sen planera VM och ett VM-läger, det är ganska kort om tid.

Matchfakta
Finland-Sverige 5-4 e.s. (1-2, 2-1, 1-1, 1-0)

Första perioden
0-1 (07.52) Sofia Joelsson (Jonna Stenvall)
0-2 (08.41) Ellen Rasmussen (Nellie Öhgren)
1-2 (18.33) Miisa Turunen (Daniela Westerlund)

Andra perioden
1-3 (00.58) Wilma Johansson (Ellen Bäckstedt)
2-3 (02.29) Miisa Turunen (Veera Kauppi)
3-3 (12.28) Veera Kauppi (Miisa Turunen)

Tredje perioden
4-3 (12.43) Oona Kauppi (Miisa Turunen)
4-4 (18.17) Wilma Johansson (Sofia Joelsson)

Avgörande straff
5-4 Jenna Saario

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS