Elinnebandy

Elinnebandy är en spelform som riktar sig till personer med grav rörelsenedsättning.

Elinnebandy är en unik, snabb och teknisk lagidrott där spelarna sitter i en specialbyggd elinnebandystol med ett klubb-blad längst fram. Stolarna har tre hjul, körs på el och styrs med en joystick. Maxhastigheten för en elinnebandystol är 14 km/h och ett fyrpunktsbälte håller spelaren på plats. Sporten utövas på en mindre spelplan med låga sargkanter. Varje lag har tre spelare åt gången på plan och det finns ingen specifik målvakt i elinnebandy.

För att börja spela elinnebandy finns inga krav på tidigare erfarenhet eller en viss kunskapsnivå, det viktigaste är att ha kul!

Vill du prova på att spela elinnebandy? Hitta ditt lag här.
Träffa utövarna – inspiration till att prova på elinnebandy

Turneringar

Malmö Open
Malmö Open är ett årligt återkommande parasport-arrangemang där elinnebandy är en av de sporter som erbjuds. Den 9–12 februari anordnas 2023 års upplaga.

Läs mer om Malmö Open här

Slaget om Stockholm
Slaget om Stockholm i elinnebandy anordnas på våren varje år och lockar lag från både Sverige och närliggande länder.

Läs mer om Slaget om Stockholm här

Göteborg Open
Göteborg Open arrangerades för första gången 1985 och är ett årligt återkommande arrangemang som lockar deltagare från hela Sverige och Norge. Elinnebandy är en av de sporter som erbjuds. Läs mer här.

Läs mer om Göteborg Open här

World Cup Volt Hockey
Den 16–18 september 2022 anordnades världens första och största upplaga av World Cup Volt Hockey i Gävle. 22 lag, nära 200 spelare och 100 ledare från Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Kanada och USA deltog. Den 15–17 september 2023 är det dags för andra upplagan av World Cup Volt Hockey. Läs mer här.

Läs mer om World Cup Volt Hockey här

Saknas någon turnering som borde vara med?
Skicka ett mejl till jonatan.petersson@innebandy.se och berätta vilken.

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS