Happy Pride Month!

Publicerad
Pride Flagga

Nu är det Pride-månad och då vill vi passa på att påminna om våra sökbara medel för HBTQI+. Av våra sex olika utvecklingspaket är nämligen ett paket helt ägnat åt HBTQI+. 

Projektstöd IF barn- och ungdom syftar till att inkludera underrepresenterade grupper samt att skapa trygga och hållbara utvecklingsmiljöer. HBTQI+-personer är en målgrupp som vi inom vissa delar av vår verksamhet har svårt att nå och behålla.

De trösklar som kan finnas för HBTQI+-personer in till och inom en idrottsförening kan exempelvis vara osäkerhet över hur en ska bli bemött, tuffa jargonger och machokultur. Även tillgång till omklädningsrum och möjlighet för deltagande i tävlingssammanhang kan vara hinder. 

Vill er förening satsa på att bli mer öppen och välkomnande för HBTQI+-personer och bidra till Svensk Innebandys vision om att bli folksporten för alla hela livet? Sök idrottsmedel och gör skillnad! 

Några exempel på vad ni kan göra: 

  • Föreläsning – Höj er kunskap om HBTQI+. 
  • Lyft ämnet – Genomför träffar för lag, föreningar eller ledare och prata om normer, könsidentitet, sexualitet och allas lika rättigheter. 
  • Föreningskulturen – Se över, prata om och förbättra kulturen och jargongen i er förening med fokus på HBTQI+. 


Här kan ni läsa mer om paketet HBTQI+ och få inspiration till vad ni skulle kunna göra och vad ni kan söka pengar för. 

Och här hittar ni en manual för hur ni gör en ansökan om idrottsmedel.Bildkälla: https://unsplash.com/photos/G8CxFhKuPDU

Publicerad av Frida Stinesen Ekholm

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS