Happy Pride Month!

Publicerad
Pride Flagga

Nu är det Pride-månad och då vill vi passa på att påminna om våra sökbara medel för HBTQI+. Av våra sex olika utvecklingspaket är nämligen ett paket helt ägnat åt HBTQI+. 

Projektstöd IF barn- och ungdom syftar till att inkludera underrepresenterade grupper samt att skapa trygga och hållbara utvecklingsmiljöer. HBTQI+-personer är en målgrupp som vi inom vissa delar av vår verksamhet har svårt att nå och behålla.

De trösklar som kan finnas för HBTQI+-personer in till och inom en idrottsförening kan exempelvis vara osäkerhet över hur en ska bli bemött, tuffa jargonger och machokultur. Även tillgång till omklädningsrum och möjlighet för deltagande i tävlingssammanhang kan vara hinder. 

Vill er förening satsa på att bli mer öppen och välkomnande för HBTQI+-personer och bidra till Svensk Innebandys vision om att bli folksporten för alla hela livet? Sök idrottsmedel och gör skillnad! 

Några exempel på vad ni kan göra: 

  • Föreläsning – Höj er kunskap om HBTQI+. 
  • Lyft ämnet – Genomför träffar för lag, föreningar eller ledare och prata om normer, könsidentitet, sexualitet och allas lika rättigheter. 
  • Föreningskulturen – Se över, prata om och förbättra kulturen och jargongen i er förening med fokus på HBTQI+. 


Här kan ni läsa mer om paketet HBTQI+ och få inspiration till vad ni skulle kunna göra och vad ni kan söka pengar för. 

Och här hittar ni en manual för hur ni gör en ansökan om idrottsmedel.



Bildkälla: https://unsplash.com/photos/G8CxFhKuPDU

Publicerad av Frida Stinesen Ekholm

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS