U19-damerna inledde EFT med storseger

Publicerad
Mira Markstromeft

U19-damerna har fått en flygande start på helgens Euro Floorball Tour. Premiärmötet mot Schweiz blev – till slut – ett riktigt målfyrverkeri där slutresultatet skrevs till 7-2 i Sveriges favör.

Sveriges U19-damer har fått en smakstart på helgens EFT. Men även om slutresultatet förkunnade vinst med 7-2 började matchen lite skakigt, berättar målskytten Mira Markström.

– Det är lite knackig start tycker jag. Vi har lite svårt att göra mål och så men vi får utdelning i den sista perioden. Grymt skönt med vinst, säger Mira Markström.

Vad tror du att det beror på?

– Jag vet inte riktigt, det är sista tredjedelen där vi inte är tillräckligt kyliga för att sätta den. Vi skjuter över och i täck men slipar vi lite på det så ska det nog bli bra.

Under matchens gång svarade Markström för två mål och en assist. Efter slutsignal belönades hon även med priset som matchens lirare för Sveriges del, något som betyder mycket.

– Det är såklart jättekul. Det hade man inte gjort utan sina lagkompisar, så det är dem man får tacka, säger Markström och fortsätter att berätta om vad det betyder för henne att få representera Sverige.

– Det är jättemäktigt. Det är det man strävar efter varje dag när man tränar. Det är sjukt kul.

När slutsignalen ljöd försökte förbundskapten Christoffer Suominen summera sina tankar kring dagens premiär – där det fanns mycket positivt att plocka med sig framöver.

– Jag tycker att vi börjar avvaktande i vårt spel. Vi hade lite andra tankar och fick inte riktigt de svaren som vi ville ha. Vi gör lite korrigeringar i formationer och i sättet att spela och jag tycker att vi lyfter upp prestationen därifrån. Sen gör vi en stabil tredjeperiod med mycket bra saker, säger Christoffer Suominen och fortsätter: 

– Det är bra för oss att få matcher där vi känner att vi inte kommer upp i nivå från början och kan korrigera det och jobba med att skruva på detaljer under matchens gång. Det kommer vi bli stärkta av. Sen visar spelarna en grym skalle som fortsätter att köra på och hittar vägar att vinna under matchen.

Matchfakta
Sverige-Schweiz 7-2 (1-0, 1-2, 5-0)

Första perioden
1-0 (01.42) Mira Markström (Ellen Lundin)

Andra perioden
1-1 (01.14) Mirjam Wyss
1-2 (03.25) Simea Gerber (Norina Reusser)
2-2 (15.04) Livia Svartvadet (Nathalie Gustafsson)

Tredje Perioden
3-2 (00.09) Mira Markström (Ellen Lundin)
4-2 (07.35) Carolina Peil (Thea Ernberg)
5-2 (14.56) Thea Ernberg (Mira Markström)
6-2 (17.17) Thea Ernberg
7-2 (18.20) Livia Svartvadet

U19-damernas nästa match i Euro Floorball Tour spelas imorgon, lördag, klockan 08.30 svensk tid. Då väntar Tjeckien.  

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS