Sverige till VM-final efter straffrysare

Publicerad
Sverige till VM-final efter straffrysare

VM-semifinalen mellan Sverige och Finland blev en riktig rysare. Efter 3-3 vid ordinarie tid väntade därefter en mållös förlängning och sen straffläggning. Väl där klev Alexander Galante Carlström fram och sköt Sverige till VM-final.

”Att skicka sitt lag och land till VM-final är alltid en dröm man har”, säger Alexander Galante Carlström.

VM-semifinalen mellan Sverige och Finland bjöd på största möjliga dramatik. Efter att Finland kvitterat till 3-3 i slutskedet av den tredje perioden krävdes det till slut straffar för att skilja lagen åt. 

Väl där kunde Alexander Galante Carlström sätta den avgörande straffen som förkunnade att Sverige avancerar till VM-final. 

  En fantastisk känsla såklart. Att skicka sitt lag och land till VM-final är alltid en dröm man har. Det var skönt att kunna hjälpa laget när man varit totalt iskall i sextio minuter, jag tror att jade hade tio lägen. Bollen ville inte in men skönt att den ville in till slut, säger Alexander Galante Carlström. 

Under straffläggningen var det märkbart nervöst på läktaren bland de svenska fansen, likaså på Sveriges spelarbänk berättar Galante Carlström. 

– Det var en tuff straffläggning. Jon(Hedlund) var fantastisk i målet och räddar oss när de kan avgöra, då får vi chansen att avgöra där. Det var jättebra. 

När han prickade in sin avgörande straff sprang sedan Galante Carlström bort till de svenska fansen för att fira. 

– Man kände att man hade publiken i ryggen hela vägen, de gjorde ett fantastiskt jobb på läktaren. Den gula väggen hjälpte oss verkligen. Det är klart att man ska fira med dem när man gjorde mål. 

Nu väntar VM-final för blågults del. Vem som blir Sveriges motståndare där återstår att se, men klart är att Galante Carlström gärna tar chansen igen att bli matchhjälte. 

– Såklart är jag taggad. Det spelar egentligen ingen roll vem som avgör men får jag chansen att avgöra den finalen är det klart att jag tar den. Där vill jag vara lite hetare när lägena kommer. Skönt att vi är där, men det är en match kvar. 

VM-finalen spelas imorgon, söndag, klockan 15.45.

Matchfakta
Sverige-Finland 4-3 e.str. (0-0,3-2,0-1,0-0,1-0)

Första perioden
- 

Andra perioden
1-0 (02.07) Linus Nordgren (Kevin Haglund)
1-1 (04.30) Justus Kainulainen (Nico Salo)
2-1 (09.52) Tobias Gustafsson (Hampus Ahrén)
3-1 (11.50) Kim Nilsson (Albin Sjögren)
3-2 (13.11) Nico Salo (Eemeli Salin)

Tredje perioden
3-3 (15.15) Otto Lehkosuo (Sami Johansson)

Förlängning
- 

Avgörande straff
4-3 Alexander Galante Carlström

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS