Damlandslaget tog hem Euro Floorball Tour efter seger mot Finland

Publicerad
Damlandslaget tog hem Euro Floorball Tour efter seger mot Finland

Det blev en avslutande seger för damlandslaget i Euro Floorball Tour när laget besegrade Finland med 8-5 under söndagseftermiddagen. Vinsten var damlandslagets tredje under helgen och innebar att laget vann turneringen.

”Välförtjänt vinst tycker jag,” säger Maja Viström efter slutsignal.

Mötet mellan Sverige och Finland i Euro Floorball Tour spelades inför välfyllda läktare i IFU Arena. Men även om publiken fick se mycket intensitet redan i den första perioden dröjde det tills mittenakten innan målnollan spräcktes för blågult. 

Målskytt var då Maja Viström som med en läcker prestation hittade in bakom den finska målvakten. 

– Wilma (Johansson) lägger en macka till mig och jag är helt fri. Om jag inte hade gjort mål på den hade jag fått gå och byta om, säger Maja Viström om sitt mål. 

– Jag tycker att det är en intensiv match. Vi har mycket boll och får tryck i deras anfallszon och har några riktigt heta målchanser. Jag tycker att vi stundtals kanske kan trycka in fler bollar än vad vi gör, men det var en välförtjänt vinst. 

Publiken inne i IFU Arena gjorde sig ofta påmind och hejade fram blågult till seger. Efter slutsignalen var Viström mycket glad över det stöd som laget fått från läktarplats. 

– Det är nästan så att jag fick en flashback till VM-finalen där. Otroligt kul när det är så mycket folk. Man blir glad att så många hittar hit igen. Efter pandemin tycker jag att det har varit lite tomt, men kul att se så många på läktaren. 

Damlandslaget tog därmed tre segrar av tre möjliga under Euro Floorball Tour. Turneringssegern säkrades i mötet mot Finland och Viström menar att dagens match även var lagets bästa prestation. 

– Jag tycker att vi växer in i EFT och presterar bättre och bättre ju längre turneringen går. Det är väl viktigast mot Finland så det var skönt att få avsluta mot dem och göra vår bästa prestation i turneringen. 

Matchfakta
Sverige - Finland 8-5 (0-0, 3-2, 5-3)

Första perioden
-

Andra perioden
1-0, 1.32, Maja Viström (Wilma Johansson)
2-0, 3.22, Moa Gustafsson (Sandra Svärd)
2-1, 14.32, Veera Kauppi (My Kippila)
2-2, självmål
3-2, 18.06, Sara Dahlström (Wilma Johansson)

Tredje perioden
4-2, 0.56, Amanda Delgado Johansson (Emelie Wibron)
5-2, 2.46, Ellen Rasmussen (Amanda Delgado Johansson)
6-2, 3.05, Emelie Wibron (Klara Molin)
6-3, 4.29, Veera Kauppi (Sara Piispa)
6-4, 5.07, My Kippilä
7-4, 13.45, Ellen Rasmussen (Sandra Svärd)
8-4, 15.25, Klara Loneberg (Maja Viström)
8-5, 17.21, Sara Piispa (Milla Nordlund)

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS