Namnbyte för tre av Svensk Innebandys största SM-evenemang

Publicerad
001A2363

Svensk Innebandy gör nu en namnöversyn och ändrar namn på sina ungdomsturneringar. Syftet är att tydliggöra och samla evenemangen under ett gemensamt SM-flagg.

I och med namnöversynen byter Innebandyfesten för både JAS och USM namn. De nya namnen blir Junior-SM (JSM) och Ungdoms-SM (USM). Även evenemanget SDF-SM förtydligas i sin innebörd genom att byta namn till Distrikts-SM.  

– SM är något som de flesta känner till och kan relatera till. Genom att förtydliga namnen på evenemangen får vi till en enhetlighet i vår namnsättning, vilket gör det lättare att nå ut till fler och få vår sport att växa, säger Stefan Jonasson, marknads och arrangemangschef på Svensk Innebandy.

Svensk Innebandys ungdomsevenemang har varit välbesökta och omtyckta av både spelare, ledare och publik. Genom namnändringen hoppas Svensk Innebandy kunna attrahera ännu fler partners och lag.  

– Under Innebandyfesten och SDF-SM har det ju även tidigare varit SM-medaljer på spel, nu gör vi det bara tydligare för alla, säger Stefan Jonasson, och fortsätter: 

– Vi har varit lite spretiga när det kommer till namnsättningen och vi har fått feedback att det varit svårt för utomstående att förstå vissa evenemangs innebörd. Genom att sätta en enhetlighet kan vi även i framtiden fylla på med nya evenemang.

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS