Guld till Småland F16 i SDF-SM 2022

Publicerad
Guld till Småland F16 i SDF-SM 2022

Efter en mycket dramatisk final säkrade Småland F16 guldet i SDF-SM 2022. Men det krävdes övertid för att skilja lagen emellan. Väl där avgjorde Tea Skogeryd och säkrade guldet för sitt Småland.

”Det här är det sjukaste jag har gjort, jag har aldrig varit så här glad i hela mitt liv”, säger Tea Skogeryd.

F16-finalen i SDF-SM 2022 mellan Småland och Stockholm F16 blev en dramatisk historia. Småland gick ifrån målmässigt till 3-0 innan Stockholm reducerade två gånger om och därefter även kvitterade. 

Det krävdes till slut förlängning för att skilja lagen åt. Med bara 40 sekunder kvar att spela innan ett potentiellt straffavgörande säkrade Tea Skogeryd guldet för sitt Småland. 

– Det var egentligen bara att slå in den, Mira(Markström) lägger en perfekt pass på borte stolpen så det var bara att lägga in den där. Jag har nog aldrig varit så glad över att göra mål i hela mitt liv. Bästa känslan när hela laget kom utspringande, säger Tea Skogeryd. 

Småland förblev obesegrade i SDF-SM 2022. När Skogeryd ska summera lagets resa i turneringen låter det enligt följande. 

– Helt fantastiskt. Vi går obesegrade i hela turneringen. Fokuset har varit att vinna varje match och ta varje match för sig, se till att vinna varje match. Jag tycker att vi gör en otroligt bra turnering utifrån våra förutsättningar. 

Se mer material från SDF-SM 2022 på Svensk Innebandys Instagram. 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS