Två landslagsspelare tilldelas Elitidrottstipendium

Publicerad
Två landslagsspelare tilldelas Elitidrottstipendium

Maja Viström, Team Thorengruppen och Tobias Gustafsson Storvreta IBK är de innebandyspelare som i år tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium.

Elitidrottsstipendiumet har delats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet genom åren. Bland innebandyspelare återfinns exempelvis idag kända namn som Anna Wijk, Amanda Delgado Johansson och Cornelia Fjellstedt. I fjol tilldelades Sandra Hawerman, Warberg IC, och Sandra Boric Svärd, Team Thorengruppen IBK stipendiet.

Utöver det ekonomiska stödet så erbjuds stipendiaterna stöd från avdelningen Elitidrottsstöd på Riksidrottsförbundet inom bland annat idrottspsykologi och idrottsmedicin. Både det ekonomiska och det operativa stödet är ofta avgörande för elitidrottarens utveckling och prestation, men även för främjandet av psykisk hälsa och bättre förutsättningar till en hållbar idrottskarriär, skriver Riksidrottsförbundet.

I år var det 373 idrottare från 56 olika specialidrottsförbund som sökte stipendiet och det delades i år 50 stipendier ut à 50 000 kronor. Årets stipendiater är från 32 specialidrottsförbund och 38 olika idrotter.

Tidigare stipendiater inom innebandyn är bland andra:
- Sandra Hawerman, Warberg IC
- Sandra Boric Svärd, Thorengruppen IBK
- Amanda Delgado Johansson, IKSU
- Måns Parsjö-Tegnér, IBK Dalen
- Cornelia Fjellstedt, IKSU
- Adina Augustsson, Karlstad IBF
- Anna Wijk, KAIS Mora IF
- Sofie Andersson, IKSU
- Iza Rydfjäll, IKSU

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS