Här är U19-herrarnas trupp till Finnkampen

Publicerad
Finnkampenu19herr

Den 1-2 september reser herr- och U19-herrlandslaget till finska Vantaa för dubbelmöten mot hemmanationen i Finnkampen. För U19-herrarna innebär de kommande landskamperna nya ansikten på planen såväl som i båset.

Under Finnkampen ställs blågult mot ärkerivalerna Finland i två spännande möten. Att inleda säsongen genom att möta Finland på deras hemmaplan är något som förbundskapten Jonatan Brolin ser fram emot.

– Det blir elddopet direkt att möta Finland i Finland. Det är alltid tufft och intensivt och det blir den största möjliga utmaningen på en gång, säger Jonatan Brolin.

Totalt får 22 spelare chansen att dra på sig den blågula tröjan där det blir en blandning av erfarenhet och nya bekantskaper. 

– Vi ser några landslagsdebutanter från årskullen 05 vilket känns kul att ge ytterligare några 05:or chansen. Det är också ett bra läge att tjuvstarta inför nästa VM-resa och ge några spelare möjlighet att testa sig internationellt.

I truppen finns VM-spelarna Benjamin Lindskog, Oscar Hammarqvist och Hampus Nydenfeldt som samtliga var med och vann guld i Fredrikshamn. Tre spelare som nu ska få dela med sig av sina erfarenheter från den tidigare VM-resan.

– Det är tre spelare med olika erfarenheter av landslagstiden. De ska få dela med sig av sina erfarenheter till gruppen under resan till Finland, säger Brolin och fortsätter att betona vikten av att bygga laget tillsammans.

– Det är inte bara upp till mig att bygga världens bästa lag. Spelarna har ett minst lika stort ansvar och det är nyttigt för de nya spelarna att höra från de som redan gjort en VM-resa.

Finnkampen blir också tävlingspremiären för Evelina Sparf som kliver in i rollen som Team Manager i U19-herrlandslaget, en roll hon efterträder från Annika Wegnebring.

– Det är kanon att Evelina kan vara med direkt från start och känna på hur det är att resa utomlands och allt vad det innebär med ett sånt här läger. Det känns klockrent. Vi blev en tajt ledarstab under  föregående VM-resa och jag ser alltid fram emot att jobba med de här människorna.

Truppen till Finnkampen
Målvakter
Patric Blomqvist, IBF Dalen
Gustav Rosvall, Höllvikens IBF

Utespelare
Liam Ahlin, Munka-Ljungby IBK
Alex Andersson, AIK IBF
Sebastian Arnlund, RIG Umeå IBF
Ludwig Blomberg, IBF Dalen
Ted di Luca, Hammarby IF IBF
Oscar Hammarqvist, Pixbo IBK
Emil Hellgren, FBC Kalmarsund
Victor Jensen, RIG Umeå IBF
Tim Lindberg, KFUM Jönköping
Benjamin Lindskog, Nykvarns IF
Nils Lindström, Sundsvall FBC
Melvin Lutmers, FBC Partille
Emil Mattsson, Storvreta IBK
Oliver Mendoza Nyberg, RIG Umeå IBF
William Nordin, RIG Umeå IBF
Hugo Nording, IBF Dalen
Hampus Nydenfeldt, RIG Umeå IBF
Isac Olsson Ferm, Höllvikens IBF
Jens Rasmusson, Höllvikens IBF
Lukas Rosenklint, IBF Falun

Ledarstab
Jonatan Brolin, Förbundskapten
Mårten Storm, Assisterande förbundskapten
Evelina Sparf, Team Manager
Jenny Ermling, Sjukgymnast
Ulf Karlsson, Materialförvaltare

Spelschema: 

1 september, 15.00 (14.00 svensk tid), Finland - Sverige 
2 september, 15.00 (14.00 svensk tid), Sverige - Finland

Publicerad av Ludvig Gustavsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS