Svensk Innebandy fortsätter storsatsningen på Svenska Cupen tillsammans med Aftonbladet

Publicerad
Svensk Innebandy fortsätter storsatsningen på Svenska Cupen tillsammans med Aftonbladet

Svenska Cupen gjorde en bejublad entré ifjol. Upplägget inkluderar lag från Svenska Superligan, Allsvenskan, division 1 och samtliga distrikt. Cupen innebär en häftig tävlingsstart på säsongen. Nu står det klart att Aftonbladet likt fjol sänder minst 50 matcher (25 dam och 25 herr) från Svenska Cupen.
– Samarbetet med Aftonbladet är en mycket viktig del i vårt arbete att nå ut med innebandyn till fler och ger oss även möjligheten att sätta strålkastarljuset på föreningar som annars inte får nationell uppmärksamhet, säger Mikael Ahlerup, generalsekreterare för Svensk Innebandy

Svenska Cupen presenterades inför säsongen 2021/22 som en ny tävling i Svensk Innebandys regi. Lag från SSL, Allsvenskan, lägre divisioner och distrikten runt om i Sverige har chansen att göra upp om prestige, prispengar – och den stora nyheten i år är en biljett till Europaspel då segrarna i år även får en plats till den utvecklade Champions Cup 2023/24.

Matcherna i Svenska Cupen är även en chans för mindre lag att utmana giganterna från Svenska Superligan.

– I fjol fick vi se flera rafflande möten och matcher där mindre lag fick mäta sina krafter mot större lag. Det blev väldigt underhållande matcher och för många föreningar en riktigt höjdpunkt, där t.ex. Visby IBK bl.a. slog ut Storvreta IBK. Vi är mycket glada över vårt samarbete med Aftonbladet, de sänder ett många matcher och håller hög kvalitet i sina sändningar, innebandyn kommer verkligen till sin rätt där och ger oss möjligheter att nå ut till ännu fler, säger Mikael Ahlerup.

Matcherna från Svenska Cupen sänds på Aftonbladet Plus  och drar i gång redan nu på tisdag den 23 augusti då lag från distrikten möts på damsidan. Herrsidan drar i gång den 27:e augusti och bara under augusti och september sänder Aftonbladet 21 matcher. Sedan kommer det varje vecka att visas utvalda matcher från grupp- och slutspel, fram till finalerna. Matcherna som inte sänds på Aftonbladet kommer att visas på InnebandyTV.

I fjol stod Thorengruppen IBK som segrare på damsidan efter att ha besegrat Pixbo Wallenstam IBK i finalen. På herrsidan ställdes Växjö IBK mot Pixbo Wallenstam IBK och efter en rafflande final kunde Växjö titulera sig Svenska Cupen mästare. 

En annan stor nyhet för i år är att herr- och damfinalen i Svenska Cupen 2022/23 avgörs på olika datum, den 22 februari på dam- respektive 23 februari på herrsidan.

Deltagande lag i Svenska Cupen kommer att informeras om medierättigheter.

Läs mer om Svenska Cupen.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS