60 nya spelare till KFUM Örebro efter återstartsaktivitet

Publicerad
60 nya spelare till KFUM Örebro efter återstartsaktivitet

Tack vare återstartsstödet har föreningar chansen att kickstarta sin verksamhet och få den att börja växa igen. KFUM Örebro Innebandy valde att arrangera en innebandyskola för att väcka intresse för innebandyn – en återstartsaktivitet som resulterade i hela 60 nya spelare till föreningen. 

Under två dagar i september bjöd KFUM in till en helt kostnadsfri innebandyskola i Rostahallarna i Örebro. Till innebandyskolan anmälde sig 70 flickor och pojkar i åldrarna 5-10 år. Christofer Broberg, verksamhetsutvecklare på KFUM, berättar att intresset förväntades bli stort men inte riktigt så stort som det faktiskt blev.  

- Vi abonnerade först bara en plan för innebandyskolan men efter en vecka hade vi redan fått 40 anmälningar. Då fick jag tänka om gällande plats, fika, klubbor och glasögon. Det slutade med att vi körde på två planer så alla kunde få chansen att spela med barn i samma åldersgrupp, säger Christofer.  

Det krävdes en del förberedelser för att kunna erbjuda klubbor och glasögon till gruppen som blev större än förväntat. KFUM samlade in klubbor inom föreningen och köpte klubbor second hand som de sedan lindade om. De använde även material från initiativet Framtidens innebandy med OBOS och Svensk Innebandy. Just att kunna erbjuda material och fika till alla deltagare var väldigt viktigt för Christofer och KFUM.  

- För oss som förening är det viktigaste att alla ska kunna vara med oavsett vilka ekonomiska förutsättningar man kommer ifrån. Vi vill ta ansvar för att inte bidra till de kostnadsbarriärer som finns inom idrotten. Därför var det viktigt att innebandyskolan var helt kostnadsfri samtidigt som vi ville erbjuda bra material. 

KFUM Örebro jobbar ständigt för att rekrytera fler spelare till sina lag - ett arbete som har underlättats mycket tack vare återstartsstödet. Stödet har gått till skolbesök, prova på-dagar, material, marknadsföring och nu senast till innebandyskolan.  

KFUM hjälpte även till att hitta lag för de barn som ville fortsätta spela innebandy efter innebandyskolan. Barnen blev tilldelade ett passande lag på plats, vilket gjorde det smidigt att fortsätta. Av 70 deltagare på innebandyskolan ville 60 spela vidare i föreningen. Det gör KFUM:s innebandyskola till ett klockrent exempel på en lyckad återstartsaktivitet som bidrog med glädje både för barnen, föräldrarna, föreningen och innebandyn som idrott.  

- Vi planerar att hålla i innebandyskolan igen nästa år, säger Christofer.  

Vill ni också ta del av återstartsstödet? Läs mer här.

Foto: Christofer Broberg.

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS