IBF Faluns dominans intakt – tog femte Champions Cup-titeln

Publicerad
52615350221 D67c1c4309 K

IBF Faluns segertåg fortsätter. På söndagen erövrade laget sin femte titel i Champions Cup. Och för tränaren Thomas Holmgren, som vunnit turneringen som både spelare och tränare, var det ett ögonblick han sent kommer att glömma.  
"Varje guld är otroligt skönt. Som spelare var man hetare under matchen. Som tränare måste man se helheten och hitta saker man kan korrigera", säger Thomas Holmgren. 

På förhand har det mest snacket handlat om vilken liga som är bäst i världen. Alexander Galante Carlström hade inför matchen lovat att hans IBF Falun skulle visa var skåpet skulle stå. Och det var just IBF Falun som tog tag i taktpinnen. Victor Wettergren gav sitt lag ledningen efter 15.30 i första perioden. Classic jagade och jagade men kunde inte förvalta sina chanser. 

Mittakten hade knappt hunnit sätta igång innan Emil Ruud utökade för sitt IBF Falun. Den finska hemmapubliken hade det inte lätt i det läget. En hemmapublik som hade fått se sitt damlag TPS Salibandy förlora mot Thorengruppen IBK- skulle de se Classic gå mot samma öde? 

En sak stod klart sent i mittperioden. Classic ville ha ett ord med, eller i alla fall ett innebandymål, i leken. Ville Lastikka laddade stora kanonen och direktsköt och reduceringen var ett faktum. Ett psykologiskt viktigt mål för Classic. 

IBF Faluns tränare Thomas Holmgren gjorde allt i sin makt för att leda sitt manskap och det räckte hela vägen när berättelsen var färdigskriven. IBF Falun höll undan och vann med 2–1 och tog därmed sin femte titeln i anrika Champions Cup. 

– Det är så klart härliga känslor just nu. Vi har en otrolig tävlingskultur där vi tar fram det bästa ur varandra. Finns inget annat lag som har den nivån på träningen som vi kan ha, säger Thomas Holmgren. 

Och Malte Lundmarks karriär är som ur en saga. 21-åringen har nu vunnit VM-, The World Games- och Champions Cup-guld i sin debut i respektive turnering. 

– Det har gått jättebra i några av de finaler jag spelat. Fast det har blivit en del finaltorskar genom åren också. Det är skönt att gulden börjar komma nu, säger Malte Lundmark. 

Tjeckiska Mlada Boleslav tog hem bronset efter hela 10–2 mot schweiziska GC Zurich. 

Matchfakta
Utvisningar: Falun 1X2 min, Classic 1X2 min
Publiksiffra: 1012
Arena: Ideapark Bläk Boks, Lempäälä
Domare: Glenn Boström och Håkan Söderman
Bilder: Fria bilder finns via länk nedan. Vänligen ange Anssi Koskinen och Iines Koskinen i fotocredd. https://www.flickr.com/photos/iff_floorball/albums 

Kontaktuppgifter:
Kayvan Zarea-Ganji, kommunikatör, Svensk Innebandy (fokus SSL) på plats i Tammerfors
kayvan.zarea-ganji@innebandy.se 

Publicerad av Tero Marjamäki

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS