Förbundskapten Brottman ser fram emot Schweiz-VM: "Alltid trivts där"

Publicerad
Förbundskapten Brottman ser fram emot Schweiz-VM: "Alltid trivts där"

Herrlandslagets VM-vecka har startat. Med helgens VM-läger i Båstad/Halmstad färskt i minnet blickar nu förbundskapten Thomas Brottman fram emot ett högljutt VM som väntar i Schweiz.
"Det är ett hungrigt lag som åker", säger förbundskapten Brottman inför avresan.

Första delen av herrarnas VM-uppladdning är nu klar efter lägret i Båstad och Halmstad. Ett läger som förbundskaptenerna Thomas Brottman och Niklas Nordén är nöjda med.  

– Vi fick bra erfarenheter från den här veckan. Vi hade vissa några frågetecken på skavanker och annat som svarade bra och gav positiva resultat. Det var ett mycket bra läger, säger Thomas Brottman och fortsätter:


– Det viktigaste var att vi såg att det grundjobbet som vi gjorde förra året satt kvar. Det var enkelt att komma in i de roller som finns och det känns som att det är ett lag genom hela gruppen redan nu. De rutinerade tog hand om de yngre mer och det blev tight direkt.
 

Sverige är som bekant regerande världsmästare men för kommande VM:s del är det helt oväsentligt, laget fokuserar istället på jakten om ytterligare ett guld. 

– Vi spelar alltid för att vinna guld och har själva den pressen på oss. Vi ska se oss som etta oavsett om vi är regerande mästare eller inte. Vi ville vinna guld förra året också och såg oss som favoriter inför det mästerskapet. I år är det bättre förutsättningar för oss, både skapade och gjorda sedan tidigare så vi börjar på en högre nivå nu, säger Thomas Brottman och utvecklar:


– Skillnaden från förra året är att vi i år har ett mästerskap under bältet på många av spelarna som var debutanter förra. Fler i vårt lag vet vad som förväntas och vad som kommer att ske nu. Det är bra samtidigt som risken med det är att det blir ett bekvämlighetsläge. Men det är det vi jobbar med nu, att jaga, behålla hungern och frustrationen och att vilja ut och köra. 


Att årets mästerskap dessutom spelas i Schweiz ser Thomas Brottman som ett stort plus.

– Jag har spelat innebandy i Schweiz sedan 92-93 sen Europacupen spelades där med Balrog. Jag har alltid trivts med att spela där. Det är en bra publik som hörs mycket och en stor innebandykultur när det gäller de här stora matcherna och mästerskapen. Jag kan tänka mig att det är ännu mer publik i snitt än förra VM:et i Finland. Det gör att du hoppas högre stämning under gruppspelet vilket kommer bli roligt och ser fram emot. 
 

Nu väntar ett sista VM-läger i Knivsta innan VM börjar på lördag när blågult ställs mot Tyskland.

– Det känns otroligt bra. Vi är i fas med allting och det är ett hungrigt lag som kommer åka ner. Nu ska vi slipa det sista. Om vi målade med grova penseldrag tidigare är det nu finpenseln åker fram och vi ska förfina tavlan.

Se mer från lägret i Båstad – Ludde Persson sammanfattar från spelarhåll här i spelaren nedan:

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS