Fortfarande tid kvar att söka återstartsmedel

Publicerad
Fortfarande tid kvar att söka återstartsmedel

Runt om i Sverige bedriver flertalet föreningar återstartssatsningar via de bidrag som går att söka från Svenska Innebandyförbundet. Anmälan för att söka återstartsmedel stänger i mitten av oktober – så än finns tid kvar att inkomma med en ansökan om just din förening är intresserad.

"Det finns fortfarande medel kvar att söka så vi uppmanar verkligen alla föreningar att passa på innan ansökan stänger den 15 oktober", säger Josefine Sinclair, föreningsutvecklingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet.

Pandemin var en prövande tid även för idrotten. Sedan en tid tillbaka bedrivs återstartssatsningar för att locka både nya och tidigare utövare tillbaka till sporten. Skolbesök och öppet hus-träningar är bara två av många aktiviteter som föreningar arrangerat runt om i landet för de återstartsmedel som går att söka via Svenska Innebandyförbundet. 

Totalt har 124 återstartsansökningar blivit godkända sedan anmälan öppnade, en glädjande siffra menar Josefine Sinclair, föreningsutvecklingsansvarig på Svenska Innebandyförbundet. 

– Det är jätteroligt att så många föreningar söker återstartsstöd för att få igång innebandyn efter pandemin och för att locka nya till vår sport, säger Josefine Sinclair. 

Att återstartsaktiviteterna också varierar i sitt utförande är något som Josefine Sinclair välkomnar där evenemangen ofta bidrar till nya föreningsmedlemmar. 

– Det är väldigt inspirerande att se föreningar som tänker utanför boxen och vågar testa nya saker för att locka målgrupper de inte nått innan eller få tillbaka dem som under pandemin fått nya önskemål och förutsättningar kring sitt idrottande. 

Ansökan för att söka återstartsmedel stänger den 15 oktober. Men än finns det tid om just din förening vill starta en återstartssatsning. 

– Det finns fortfarande medel kvar att söka så vi uppmanar verkligen alla föreningar att passa på innan ansökan stänger den 15 oktober. Ni som redan har sökt kommer få en ny chans under 2023. 

Är din förening intresserad av att söka återstartsmedel? Läs mer om hur ni går tillväga här. 

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS