Här är U19-damernas trupp till Euro Floorball Tour

Publicerad
Ellen Lundin
Den 20-22 oktober spelar U19-damlandslaget EFT i Åbo, Finland. Här är de 22 uttagna spelarna.
Kommande månads EFT är en av två kvarvarande turneringar för U19-landslaget innan VM i maj. Det blir en chans för de uttagna spelarna att säkra sina platser till VM-truppen och ett viktigt läger för spelarna och ledarna att utveckla både spelet och gruppdynamiken.

Förbundskapten Christoffer Suominen menar på att alla läger och landslagssamlingar är lika viktiga, men ser EFT som en chans att få svar på hur långt de har kommit på sitt arbete.

– Vi känner att vi bygger för varje läger, det är inte på något vis ett viktigare läger nu än något annat läger. Det som skiljer är att det är ett matchläger och att vi inte får så många sådana här test inför ett VM, säger Suominen och fortsätter:

– EFT är en möjlighet för oss att prova saker i spelet, men också olika kombinationer i formationer och hur gruppen svarar på både medgångar och motgångar, så att vi får lära oss att hantera de sakerna också. 

Finnkampen som spelades i Täby, Stockholm, för några veckor sedan gav bra resultat för landslaget som nu kommer att möta Finland igen, denna gång i Finland. Finnkampen synliggjorde även många positiva delar i spelet. 

– Vi är väldigt tunga att möta när vi har det offensiva spelet på plats. I Finnkampen så gör vi 23 mål på två matcher och det är ju jättebra. Sen finns det saker att slipa på defensivt, och jag tycker att Finland ställde bra frågor till oss som vi förhoppningsvis kan räta ut under EFT, säger Suominen. 

Då VM dessutom kommer att spelas i just Finland så blir det enligt Suominen en bra möjlighet för truppen att redan nu få känna på att spela där. Truppen som ska representera Sverige under EFT ser ni längre ner. Att sammanställa truppen har för förbundskapten Suominen och ledarstaben inte varit en lätt process.

– Det är ett intensivt arbete, vi jobbar med en stor pool av spelare som vi följer. Vi gör ett stort kartläggningsarbete inför varje läger och samling, den typen av uttagningsprocess känner vi oss trygga med och det har funkat bra hittills, säger Suominen, och menar att känslan är positiv inför turneringen:

– Det här är en bra trupp med otroligt ambitiösa spelare. Vi vill att de trivs med varandra och hjälper varandra att ta kliv framåt, både kollektivt och individuellt.

– Vi har en tydlig plan och strategi på vad vi vill jobba vidare med och vad vi vill addera. Vi känner oss trygga och staben känns grymt kompetent, så vi kommer få ett bra flyt under den här samlingen.

Truppen

Målvakter
Rosario Aravena, Surahammars IBF
Louranna Jakobsson, RIG Umeå IBF

Utespelare
Nelly Cerina, RIG Umeå IBF
Elin Dominicus, RIG Umeå IBF
Moa Dybner, IBK Lund Elit
Lina Eriksson, Gamla Stan IBK
Vera Eriksson, Tyresö Trollbäcken IBK
Thea Ernberg, Tyresö Trollbäcken IBK
Nathalie Gustafsson, Älvsjö AIK IBF
Linnéa Hedman, RIG Umeå IBF
Linnéa Hjelm, AIK IBF
Moa Kareståhl, RIG Umeå IBF
Ellen Lundin, Pixbo IBK
Hanna Lööw, Täby FC
Mira Markström, Jönköpings IK
Julia Nilsson, RIG Umeå IBF
Olivia Pehrson, IBK Lockerud Mariestad
Carolina Peil, Pixbo IBK
Vera Roos, RIG Umeå IBF
Wilma Sjöström, Täby FC**
Maja Smidner, IBK Lockerud Mariestad
Livia Svartvadet, RIG Umeå IBF

** Ersättare för Isabell Holm, IBK Lund Elit.

Ledare
Christoffer Suominen, Förbundskapten
Susanne Ekblom, Assisterande förbundskapten
Charlotte Fritzell, Team Manager
Maria Sohlin, Materialförvaltare
Anders Laurell, Leg Fysioterapeut
Tobias Svensson, Läktarcoach
Mattias Tiger, Målvakstränare

Spelschema*
20 oktober 8:30, Sverige - Schweiz
21 oktober 8:30, Tjeckien - Sverige
22 oktober 13:30, Finland - Sverige

*Alla tider skrivs i svensk tid. 

Publicerad av Maja Gårdh

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS