Innebandyflex-bild med text

Innebandy Flex – innebandy som passar alla

Konceptet Innebandy Flex skiljer sig från den traditionella innebandyn genom både förenklade regler och mer flexibla tränings- och tävlingsformer. Innebandy Flex togs fram i samarbete mellan Värmlands Innebandyförbund och RF SISU Värmland. 

Innebandy Flex vänder sig till innebandyföreningar som vill utveckla sin verksamhet och göra innebandyn tillgänglig för fler personer som i dagsläget står utanför, men som skulle vilja testa innebandy på sina egna villkor. Forskning som gjorts kring vad som kan hindra människor att ta sig in i lagidrotten pekar på att mycket handlar om hur idrotten är strukturerad och organiserad. 

Det är här Innebandy Flex kommer in i bilden. I Innebandy Flex är tanken att utövarna inte behöver förbinda sig att delta en hel säsong, utan att det finns flexibilitet i så många delar som möjligt – oavsett om det handlar om kostnader, regler, tider eller spelform. Genom de förenklade spelreglerna ges också den som aldrig tidigare testat innebandy en möjlighet att lära sig spelet snabbt och kunna delta utifrån sina egna förutsättningar. 

Kom igång och få ekonomiskt stöd

Hur kommer vi igång?

Ta kontakt med ert distriktsförbund för hjälp att komma igång.

Finns det något ekonomiskt stöd för att komma igång?

Det finns medel för föreningar till Innebandy Flex att söka via återstartsstöd och Projektstöd IF, beroende på vilken ålderskategori ni vänder er till. Följ vår ansökningsguide och ansök om återstartsstöd.

Så funkar Innebandy Flex

Digitalt material - Innebandy Flex
Regelblad - Innebandy Flex
Varför ska er förening erbjuda Innebandy Flex?

Kontakt

Inez Rehn

Inkluderingsansvarig

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS