Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Puskala: Vi vill bli ännu bättre

U19-herrlandslaget tog tre övertygande segrar i Euro Floorball Tour i Uppsala i helgen. Nu blickar förbundskapten Markus Puskala framåt - och vill utveckla laget ytterligare.

12-6 mot Tjeckien, 15-3 mot Schweiz och 10-4 mot Finland. Sveriges U19-herrlandslaget spelade ut hela registret i Euro Floorball Tour i helgen. 

- Många delar av vårt spel som vi har jobbat med har vi verkligen förfinat på jättehäftigt sätt. Vi gör 37 mål framåt. Det är ett målsnitt på 12 mål i landskamper, det är jäkligt bra, säger Markus Puskala och passar på att hylla sina målvakter:

- Vi har två fantastiska målvakter, både Kalle Lundgren och Emil Lundberg har gjort det jättebra. Och det är inget vi är överraskade över, vi vet hur bra dem är.

Nästa samling för U19-herrarna är i Finnkampen första helgen i februari 2019. Sedan väntar VM i Kanada i maj.

- Inför VM ska vi fokusera på att utveckla de speldelarna och de som vi har jobbat med ännu mer. Vi vill försöka bli ännu bättre och fortsätta vara ödmjuka inför att vi gör bra saker och jobba med det. Killarna kör vidare hemma med sina klubblag och vi ska ut och titta på dem under november.

Foto: Per Wiklund

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55