Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Islossning för Wettergren i storsegern

Victor Wettergren var tillbaka i poängprotokollet i VM-matchen mot Slovakien. Forwarden gjorde fyra mål och två assister i 14-4-segern.
- Det var otroligt skönt att komma in rätt flow igen, säger han.

U19-herrlandslaget studsade tillbaka och tog en övertygande seger mot Slovakien i den andra gruppspelsmatchen i U19-VM i kanadensiska Halifax. Och det var Victor Wettergren som inledde målskyttet.

- Det var otroligt skönt att komma in rätt flow igen. Både för mig, att få stänka dit några bollar, och hela laget, säger han.
Sverige gick ifrån till 4-1 i den första perioden, där Wettergren noterades för sitt andra mål i och med Sveriges fjärde. Till skillnad från gårdagens förlust mot Tjeckien såg Sverige mycket piggare ut nu.

- Vi gick in mer helhjärtat hela matchen igenom. Vi satte defensiven framför allt och fick i gång ett bra go. Vi ändrade lite förberedelser, det kan vara en faktor också, säger Wettergren.

Sverige gick ifrån till 7-2 i den andra perioden och sprang ifrån till 14-4 i den tredje.

Bakåt fick målvakten Thomas Crona göra VM-debut.
- Det var lite nervöst, det var högt tryck. Men vi kom in bra i matchen och var mycket bättre än igår, säger han och fortsätter:

- Det är viktigt att vi kommer tillbaka och visar vad vårt spel är. Men vi är inte uppe i hundra procent ännu.

Sverige spelar den sista gruppspelsmatchen under fredagen klockan 15.00 svensk tid. Matchen mot Danmark sänds på Internationella Innebandyförbundets (IFF) Youtubekanal.

Matchfakta

Foto: IFF

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55