Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Inför Allsvenskan - Warberg IC

Warberg trillade ur Superligan i våras och siktar nu in sig på en omstart i Allsvenskan Södra, och man gör det med nya huvudtränaren Jonas Gustafsson som just nu laddar inför årets säsongspremiär.

- Det känns kul. Det känns som det man har gått och väntat på i några veckor nu, så ska det bli roligt att det drar igång, berättar Jonas Gustafsson.

Gustafsson presenterades som ny huvudtränare i mars och första tiden som huvudtränare har varit bra berättar han.

- Det har varit bra. Vi har varit igång ganska länge ändå med försäsongen, sen slutet av april, och det har varit mycket nytt med nya spelare också. Efter en degradering så blir det en hel del nya spelare.

Förväntningarna från Gustafsson och laget på den kommande säsongen är glasklara - Warberg ska ligga i toppen av Allsvenskan Södra.

- Om man startar resultatmässigt så är det klart att mina och lagets förväntningar är att vara i toppen av serien, så är det. Sen är det en resa dit som vi ska göra och vi behöver få saker och ting att funka. Att försvarsspelet funkar, att anfallsspelet funkar och att vi som grupp funkar men mina förväntningar är att Warberg ska vara i toppen av serien. Sen har vi interna förväntningar på hur vi vill jobba och hur vi vill växa som lag både spel och gruppmässigt.

Vilken typ av innebandy kommer att känneteckna Warberg?

- Ett ganska strukturerat och aggressivt försvarsspel och förhoppningsvis ett ganska rakt anfallsspel.

Bland motståndarna som Gustafsson ser mest fram emot att möta så väljer tränaren ut Oskar Henriksson och hans Lindås.

- Vi har mött dem på försäsongen. Han var med när jag var i Pixbo och det är en fantastisk innebandyspelare som gör det svårt för ett försvar. Han slår inte bort många passningar och det är en bra kille och en riktigt bra spelare.

Vem i Warberg kommer att bli det stora utropstecknet den här säsongen?

- Det får vi se. Jag hoppas att det finns många som kan fightas på den positionen för det finns många som har potential. Jag vill inte svara för specifikt för det finns flera som kan ta stora kliv och bli utropstecknet.

Den här säsongen tas ett helt nytt grepp kring Allsvenskan. Svensk Innebandy vill lyfta både ligan och lagen genom nya koncept. Fram till seriestarten uppmärksammar vi på innebandy.se flera lag som spelar i dam- och herrserierna.

Följ matcher live på www.innebandy.tv!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2020-10-06, kl 11:56