Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Brottman om VM i Malmö: ”Vi kommer älska det”

När Thomas Brottman och Niklas Nordén tog över som förbundskaptener i herrlandslaget i december var det redan då ett uttalat fokus på den långsiktiga planen för utvecklingen – och gulddrömmarna. Nu kan duons arbete krönas med ett VM-guld på hemmaplan i Malmö 2024.

– Jag har bara fina minnen från innebandystaden Malmö, säger Thomas Brottman.

I tisdags blev det officiellt att Malmö blir värd för herr-VM 7-15 december 2024. Det blir fjärde gången genom tiderna som Sverige arrangerar ett VM på herrsidan.

Just över VM 2024 är så långt som herrlandslagets nya förbundskaptensduos kontrakt sträcker sig. Thomas Brottman och Niklas Nordén har delvis behövt tänka relativt kortsiktigt – på VM i Helsingfors i december 2021 – men även mer långsiktigt. VM 2022 spelas i Schweiz, och sedan väntar alltså hemmamästerskapet i Malmö 2024.

– Även om vi just nu fokuserar väldigt mycket på nuet och uppstarten inför kommande VM-säsong så känns det väldigt inspirerande att få möjligheten att spela VM på hemmaplan i framtiden. Det är få förunnat att få göra det. Personligen så har jag bara vinnande minnen från Malmö som innebandystad, och vet därmed att det kommer att bli ett kanonevenemang från organisationen och från oss, säger Thomas Brottman.

Brottman (som kliver på arbetet som förbundskapten efter den nuvarande säsongen med IBF Faluns herrlag) och Nordén har siktet inställt på många unga spelare som kan bli landslagsaktuella de kommande åren. Redan nu vet Brottman att det blir ett smörgåsbord när VM-truppen ska tas ut till mästerskapet 2024.

– Det är givetvis svårt att sia om hur en landslagstrupp ser ut om tre år. Men förhoppningsvis innebär hemmamästerskapet att många av dagens stora spelare och landslagsspelare kan se det här som en morot för framtida satsningar. Samtidigt som det säkerligen kommer finnas yngre förmågor som vill in på den stora innebandyarenan, säger Brottman.

Brottman var själv med och vann historiens första VM-guld, när Sverige slog Finland i VM-finalen i Ericsson Globe 1996 inför över 15 000 personer på läktaren. Han vet vad som krävs i ett hemmamästerskap för att nå hela vägen.

– I ett hemma-VM kommer det att komma in lite andra parametrar än i ett borta-VM. Det handlar om publiken, media och uppmärksamheten. Man kan välja att älska det eller att hata det. Vi kommer att älska det.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-02-26, kl 12:00