Innebandy Flex skiljer sig från den traditionella innebandyn genom både förenklade regler och mer flexibla tränings- och tävlingsformer.

Innebandy Flex togs fram i samarbete mellan Värmlands Innebandyförbund och RF SISU Värmland och tack vare ekonomisk stöttning från Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Framåtfonden kan konceptet nu testas i större skala och med ambitionen att det sedan kan bli en nationell modell inom innebandyrörelsen under 2020.

Innebandy Flex vänder sig till innebandyföreningar som vill utveckla sin verksamhet och göra innebandyn tillgänglig för fler personer som i dagsläget står utanför, men som skulle vilja testa innebandy på sina egna villkor. Forskning som gjorts kring vad som kan hindra människor att ta sig in i lagidrotten pekar på att ganska mycket handlar om hur idrotten är strukturerad och organiserad.

För att göra det så enkelt som möjligt att delta i Innebandy Flex är tanken att utövarna inte behöver förbinda sig att delta en hel säsong, utan att det finns flexibilitet i så många delar som möjligt, oavsett om det handlar om kostnader, regler, tider eller spelform. Genom de förenklade spelreglerna ges också den som aldrig tidigare testat innebandy en möjlighet att lära sig spelet snabbt och kunna delta utifrån sina egna förutsättningar.

Nyfiken? Läs mer:

Varför Innebandy Flex?

Regler: Så spelar du Innebandy Flex

Röster om Innebandy Flex

 

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS