Vi har alla ett gemensamt ansvar för att bidra till ett bra och schysst hallklimat. Alltid och överallt! Hur du och jag agerar är ofta avgörande för barnens idrottsupplevelser.

Under parollen #dittochmittansvar har vi på VIBF samlat några olika insatser för att påminna oss alla om vikten av en trygg och bra miljö. Bland annat förser vi alla värmländska hallar med en rollup med budskapet om att barnidrott pågår och poängterar vad det innebär för oss som stöttar på läktaren.


Ljudslingor till barn- och ungdomsmatcher
Som ett led i stöttningen till våra domare och i strävan efter att uppnå ett bättre hallklimat har vi också tagit fram en ljudslinga, där barn läst in en kort text som handlar om att föräldrar, ledare och spelare alla tillsammans måste ta ansvar för att skapa ett schysst klimat i hallen och ha en bra attityd gentemot domarna. Ljudslingorna kan du ladda ner nedan.

Domarslinga 1 (mp3)

Domarslinga 2 (mp3)


Manus till speaker

För den som hellre vill läsa upp ett budskap innan matchen kommer här ett förslag:

"Välkommen till hallen och till en av veckans höjdpunkter! Vi vill påminna om att det är i en positiv miljö vi utvecklas som mest och har som roligast. Kom ihåg att domarna ofta är under utbildning och att de behöver ta ca 600 beslut under en och samma match. Tillsammans skapar vi en bra och sund utvecklingsmiljö! Tack för ditt ovärderliga stöd på läktaren!"

Domarslinga 1

Domarslinga 2

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS