Namnlös Design (2)
I samband med att Värmlands Innebandyförbund fyller 40 år 2024 gör vi en jubileumsresa. Vi uppmärksammar en person i varje kommun - en spelare, en ledare, en domare eller en föreningsperson som betyder eller har betytt mycket och som är en ovärderlig pusselbit i värmländsk innebandys fantastiska helhet. De utvalda personerna symboliserar olika delar av den viktiga och fina verksamhet som bedrivs runtom i distriktet och som tar sporten framåt. Dag efter dag, i stort och i smått, från bredd till elit.

De utvalda personerna har olika roller, olika uppgifter och har varit verksamma olika länge. Några är unga och har nyligen startat sin resa inom den värmländska innebandyn, andra har lagt ner själ och hjärta i sporten under lång tid. Gemensamt för dem alla är att deras insatser och engagemang är avgörande för att sporten ska fungera, i alla led. Så i den här jubileumsresan vill vi uppmärksamma både ädla medaljer och sportsliga framgångar och otaliga ideella timmar och intensivt arbete bakom kulisserna. En bred mosaik av människor och insatser som alla, på olika sätt, har tagit oss dit vi är idag eller som kommer att vara viktiga byggstenar i att forma vår framtid.

Listan nedan kommer fyllas på under året efter varje besök i respektive kommun.

Kommuner

Arvika - besökt 24 januari
Representant för Arvika kommun blev domaren Peter Berntsson. Peter dömde sin första innebandymatch redan 1985 och är av alla domare i Värmland, aktiva som pensionerade, den som dömt allra längst när han nu i år gör sin 40:e säsong som distriktsdomare. Det finns förmodligen inte en innebandyspelare i västra Värmland som inte haft Peter som domare och han är sedan lång tid tillbaka en person man verkligen förknippar med innebandyn i Arvika kommun.

Degerfors
Eda
Filipstad - besökt 3 februari

Representant för Filipstad kommun är tränare och ledare Rickard Hedlund. Rickard inledde sin innebandykarriär hemma här i Filipstad och spelarkarriären tog honom sedan till Falun där det blev fyra säsonger i högsta serien. Men det är som tränare och sportchef har satt störst avtryck i IBF Falun. Under sin tid i Falun har han varit med och vunnit sju SM-guld, tre SM-silver, tre SM-brons och Champions Cup fem gånger. Rickard är utan konkurrens den mest framgångsrike värmländske klubbledaren någonsin och en mycket fin representant för innebandyn i sin hemkommun.

Forshaga
Grums - besökt 10 februari
Representant för Grums kommun är ledaren och tränaren Cornelia Proper. Cornelia började spela innebandy i Grums IBK som barn och fanns kvar i klubben fram till gymnasiet, och efter studier i Karlstad och Linköping så återvände hon hem till moderklubben 2019. Trots sin unga ålder har Cornelia blivit en viktig grundpelare i föreningen då hon både spelar själv, är tränare och sportchef samt även sitter i styrelsen. Cornelia visar ett fantastiskt engagemang för sina uppdrag och värnar verkligen om allt och alla. Hon är en mycket fin representant för alla unga eldsjälar inom värmländsk innebandy och för innebandyn i Grums kommun.

Hagfors
Hammarö
Karlskoga - besökt 7 februari
Representant för Karlskoga kommun är domaren Pierre Malmgren. Pierre inledde sin domarkarriär i slutet av 90-talet hemma i Karlskoga. Efter flera år som distriktsdomare blev han till säsongen 2014/15 nominerade och antagen till att bli förbundsdomare. Redan under sin andra säsong som förbundsdomare fick han debutera i SSL dam. Totalt blev det drygt tre säsonger och totalt 37 uppdrag i världens bästa innebandyliga. Utöver sin egen domarkarriär har Pierre engagerat sig som domarcoach för att fostra framtidens domare. Pierre är en fin representant för de värmlänningar som dömt i högsta serien och för domarkåren som helhet.

Karlstad - besökt 19 januari
Representant för Karlstads kommun blev domaren Elicia Vehkajärvi. Elicia är 20 år gammal och gör i år sin femte säsong som distriktsdomare. Hon utsågs säsongen 2021/22 till Årets unga domare i Värmland och är en distriktets mest lovande domare. Under den nuvarande säsongen har hon dömt sina första matcher i damer division 1 och det med mycket fina vitsord från domarcoacherna.

Kil
Kristinehamn
Munkfors - besökt 23 januari
Representant för Munkfors kommun blir f.d. spelaren Karin Hallberg. Karin började spela i Munkfors IBK 1994. Under sin tid i klubben var hon med om att gå upp till Elitserien två gånger. Under de två säsongerna Munkfors gjorde i Elitserien gjorde Karin flest mål, assists, poäng och matcher i laget, och hon blev även uttagen i U19-landslaget. Senare gick karriären vidare till Karlstad IBF och i Norge. Karin är en av allra de bästa spelarna från Munkfors någonsin och en stor symbol för innebandyn i kommunen.

Storfors
Sunne
Säffle
Torsby
Årjäng

Upptäck mer

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS