USM-slutspel och SSL-kval i helgen

Publicerad
Fortnoxarena
Under helgen spelas USM-slutspelet nere i Växjö där Grums IBK och Hagfors IBS båda pojklag representerar Värmland. På lördag spelar Skoghalls IBK:s damer första match i playoff 2 till SSL.
SSL-kvalet

Skoghalls IBK vann playoff 1 när de besegrade Jönköpings IK i två raka matcher. Nu väntar Telge SIBK i playoff 2, som är det sista steget i SSL-kvalet. Bäst av tre matcher gäller och laget som vinner två matcher spelar i SSL kommande säsongen.

Skoghalls IBK har en säsong i SSL i sin historik och det var 2019/20, nu håller vi förstås tummarna för att det ska bli en återkomst till världens bästa liga.

Skoghall och Telge möttes två gånger i seriespelet. Skoghall vann seriepremiären på bortaplan i Södertälje med 2-1. Skoghall vann även mötet i Hammarö Arena, dock krävdes det förlängning då och det blev 5-4 som slutresultat.

Med andra har det var två tajta matcher som förmodligen innebär att vi har ett spännande och dramatiskt playoff framför oss.

Första matchen spelas om sagt på lördag och det i Södertälje. Skoghalls hemmamatch är på onsdag, 10 april, i Hammarö Arena.

Alla matcher sänds på Sportbladet.se.

USM-slutspelet

Landets 16 bästa pojk- och flicklag för spelare födda 2007 har kvalificerat sig för USM-slutspelet i Växjö med Fortnox Arena (bilden) som huvudarena.

Grums IBK och Hagfors IBS båda pojklag har tagit sig en den långa vägen via kvalspel och avancemang från regionslutspelen i februari.

Upplägg på USM-slutspelet är att de 16 lagen delats in i fyra grupper med fyra lag i varje. I gruppspelet möter alla lag varandra en gång och sedan går ettan och tvåan vidare till kvartsfinal. För trean och fyran väntar placeringsmatcher.

Grums har lottats in i samma grupp som IBF Falun Utveckling, Pixbo IBF och Storvreta IBK Ungdom.

Hagfors möter IBK Genarp, AIK och CL98IC i sitt gruppspel.

Gruppspelet inleds imorgon fredag och avslutas sedan på lördag förmiddag. Slutspelet och placeringsmatcher drar sedan igång på lördag eftermiddag.

Inget värmländsk flicklag har kvalificerat sig för slutspelet.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS