USM-kval för tjejer under helgen

Publicerad
Tjejer Junior Dm
Totalt fem värmländska flicklag spelar USM-kval under helgen och det är i Karlstad och Hammarö som matcherna spelas. I potten ligger platser till Regionslutspelet i februari.
USM är upplagt i tre steg. Första steget är det kval som spelas under helgen, steg två kallas Regionslutspelet och spelas i februari och sedan avslutas allt med ett slutspel i Växjö i april.

Åldern för USM är att spelare födda 2007 och senare får delta.

Skoghalls IBK Utveckling är arrangör en kvalgrupp (grupp 15) under helgen. Den gruppen spelas på söndag i Hammarö Arena och utöver Skoghall deltar även IBF Örebro Ungdom och KFUM Örebro. Här skulle även Lillån IBK har varit med, men de har avanmält sig. Ettan och tvåan i kvalgruppen går vidare till Regionslutspelet.

Karlstad IBF Ungdom arrangerar en kvalgrupp (grupp 14) i Colorama Arena och speldag är lördag. Här deltar även GS 86 AIF/Munkfors IBK, Hagfors IF Uddeholm och Hertzöga BK. Precis som i gruppen i Hammarö Arena så går ettan och tvåan i kvalgruppen vidare till Regionslutspelet.

Spelschema:
https://stats.innebandy.se/sasong/41/turnering/353/fas/spelprogram

Ett av Regionslutspelen arrangeras av Skoghall IBK Utveckling och alla kvalificerade lag från grupperna ovan ska spela det. Där tillkommer även två lag från en tredje kvalgrupp (grupp 13). På Regionslutspelet delas de sex lagen upp i två grupper och då går gruppvinnaran vidare till slutspelet i Växjö.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS