Nytt rekordår – värmländsk innebandy ökar med över 6%!

Publicerad
Örnen Skattkärr Lilla VM
I fjol slogs det rekord i antalet anmälda lag till Värmlands Innebandyförbunds serier när 434 lag anmäldes till seriespel. Rekordet stod sig bara ett år - till den kommande säsongen har hela 462 lag anmälts, en ökning med 28 lag och 6,45%!
Att det fanns underlag för en ökning hade Värmlands Innebandyförbund förhoppning om kopplat till de fina licenssiffror som de presenterade i april. Men att ökningen skulle bli så stor hade man inte vågat förutspå.
- Det är helt fantastiska siffror! Visst hade vi hoppats på en ökning sett till licenssiffrorna, men inte att det skulle bli en så pass stor ökning som det blev. Återigen får vi ett fantastiskt bevis på vilken grym verksamhet som bedrivs runt om i distriktet hos våra föreningar, säger Johan Carlsson, tävlingsansvarig på VIBF.

Ökningen finns runt om i hela distriktet och är inte kopplad till några få föreningar på de större orterna, vilket förstås är något som också gläder förbundet.
- Det är riktigt roligt att kunna konstatera att antalet anmälda lag har ökat i hela hälften av de 46 föreningar som anmält lag till seriespel och att ytterligare 26% av föreningarna har anmält lika många lag som senast. Det är en bra mix av större och mindre föreningar och från både våra större orter och från glesbygden. Bland annat har Finnskoga IF anmält ett lag och det är första gången de finns med vid serieanmälan, säger Camilla Olsson, kanslichef på VIBF.

Det är framförallt på ungdomssidan som den stora ökningen skett, 26 nya lag är anmälda till flick- och pojksserierna. Bryter man ner siffrorna än mer är det i de yngsta klasserna som det tillkommit flest lag.
- Det går inte att nog understryka hur viktigt det för våra föreningar och för värmländsk innebandy att vi hela tiden får nya ungdomar till vår idrott. Att då kunna konstatera att både antalet flicklag och pojklag i våra yngsta klasser återigen ökar ger signaler om framtidstro och en förhoppning om fortsatta fina siffror framöver, säger Camilla Olsson.

På seniorsidan ökar antalet herrlag med två. På herrsidan gör Mangskog SK comeback medan Skattkärrs IK, Edebäck IBF och Säffle SK återkommer i damserierna.
- Vi har haft en bra stadig ökning på herrsidan i några säsonger och kommer under den kommande säsongen för första gången sedan 2012/13 dela vår lägsta serie, division 5, i tre serier. En delorsak är att föreningar kan anmäla tre seniorlag och det har Edebäck IBF och Skoghalls IBK Utveckling gjort, vilka blir våra första C-lag. På damsidan är det riktigt roligt att konstatera att för första gången sedan säsongen 2002/03 så har vi ett damlag i Säffle. Då var det Värmlandsbro SK, men nu är det Säffle SK som bär upp kommunens fana, säger Johan Carlsson.

De fastställda serieindelningar presenteras under eftermiddagen idag, 7 juni.

FAKTA - antal lag

Kategori

2022/23

2023/24

Herrlag

62

64

Damlag

32

32

Förbundslag (dam + herr)

9

9

Herrjuniorlag*

5

5

Damjuniorlag*

1

2

Pojklag (8 till 16 år)

216

236

Flicklag (8 till 16 år)

107

114

* = deltar i regionala serier med lag från Örebro Län och Västmanland

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS