Kvaldramatik under påskhelgen

Publicerad
Skoghalldam
Avgörande matcher i distriktskvalen, jakt på JSM-slutspel och ny fas av kvalet till Allsvenskan. Ja det väntar en hel del innebandy under påskhelgen.
Skärstorsdag

Redan igår på skärstordagen spelades det kvalmatcher. Skoghall IBK:s damer (bilden) tog sin andra raka seger i SSL-kvalet mot Jönköpings IK och säkrade en biljett till playoff 2. Där kommer de möta Lindome IBK eller Telge SIBK. Vinnaren av playoff 2, som spelas bäst av tre, är klar för SSL. Skoghall har gjort en säsong tidigare i SSL, 2019/20.

Även i kvalet till herrar division 4 spelades det matcher igår. GS 86 AIF U vann mot Mangskog SK och säkrade därmed att de får fortsätta spel i division 4 kommande säsong. Det kvalet har en omgång kvar som spelas på söndag. Ytterligare två platser i division 4 ska fördelas och inför den sista omgången (spelas på Annandagpåsk) har övriga fyra lag fortfarande chansen. Mangskog har 5 poäng, Kristinehamn U har 4 medan Lysvik och Lesjöfors har 3 poäng vardera. Sista omgången är Mangskog - Lesjöfors och Lysvik - Kristinehamn.

Långfredag

Skoghall IBK:s herrar kliver idag in i playoff 2 till Allsvenskan när de möter Bergs IK på bortaplan. Matchserien spelas i bäst av tre matcher och Skoghalls hemmamatch är på måndag.

Kvalet till damer division 1 är avgjort på så sätt att Grums IBK och Lillån IBK Ung säkrat de två platser som kvalet gäller. Men det återstår en omgång som spelas idag och där möts Sala Silverstaden IBK och Kristinehamns IBF. De gör upp om att bli trea i kvalet och bli först på tur om det skulle uppstå vakanta platser om Kumla IBK och Rönnby IBK Ungdom skulle gå upp till Allsvenskan.

Herr division 2-kvalet har kommit halvvägs då de tre lagen mött varandra en gång. Intressant nog har bortalagen vunnit alla tre matcher och således står Billingsfors IBK, Olsäters SK och Grums IBK alla på tre poäng vardera. Idag möts Billingsfors och Grums, på måndag åker Billingsfors upp till Deje för match mot Olsäter, sedan avslutas kvalet nästa fredag när Grums tar emot Olsäter. Kvalet gäller en plats i division 2.

Arvika IBF har tagit sig igenom två playoff-steg redan i kampen om att nå herrar division 1. Idag inleds det sista när match 1 i mötet med Strömsbro IF spelas, och det på hemmaplan i Arvika Sporthall. Bäst av tre gäller och match två spelas redan på söndag. Skulle Arvika gå upp så utökas antal platser som alla kval till herrar division 2, 3 och 4 med en plats extra per kval.

Påskafton

Det blev inget JSM-slutspel för de Karlstad IBF Ungdom och GS 86 AIF/Munkfors IBK:s damjuniorlag. Men imorgon har Hagfors IBS chans att se till att Värmland får representation på JSM-slutspelet i Uppsala. Hagfors möter Örebro SK/IBF Örebro Ungdom i playoffmötet. Förutsättningarna är enkla, vinnaren är klar för slutspelet.

Påskdagen

Som nämndes ovan så spelas match två i Arvikas kval till herrar division 1 på påskdagen. Spelplats är Testebo Arena i Gävle. Skulle det krävas en tredje match så är det 6 april i Arvika som gäller.

Annandagpåsk

Kvalet till damer division 2 avgörs på måndag. Lysvik IBF och Nordmarken IBF gör upp om att den plats som kvalet gäller. Nordmarken spelas hemma och har sex poäng inför matchen medan Lysvik har fyra. Dessutom möts Kristinehamns IBF U och BKI Sunnanå U. Sunnanå U kan som bäst sluta trea medan Kristinehamn U kan ta sig förbi Lysvik och bli tvåa vid vinst samtidigt som Lysvik förlorar, dock behöver man samtidigt ta in nio mål i målskillnad.

Som nämndes ovan spelas det även matcher i Skoghalls herrars playoff till Allsvenskan samt i kvalen till herrar division 2 och herrar division 4, i den sistnämnda är det som sagt sista omgången på måndag. 

Sist ut är också kvalet till herrar division 3 på måndag. SK Örnen har vunnit kvalet och tagit en av de två platser som kvalet gäller, medan det också är klart att Åmotfors IF kommer slut sist i kvalet. Det är Skoghalls IBK Utveckling U och Degerfors IBK som gör upp om att komma tvåa i kvalet och de båda möts i Hammarö Arena på lördag. Båda lagen står på tre poäng och det är Skoghalls Utveckling U som har fördel av bättre målskillnad.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS