Fyra DM-finaler i Filipstads Sporthall

Publicerad
Skoghall Herr Dm 2023
Imorgon, lördag 3 februari, spelas fyra DM-finaler i Filipstads Sporthall. Det är båda finalerna i 15-klasserna och båda finalerna i seniorklasserna som ska avgöras. Vi hoppas förstås att många vill och kommer till Filipstad, men har man inte möjlighet att komma så sänds alla fyra matcher på innebandy.tv.
Först ut är finalen i F15 (födda 2008 och senare) där Hagfors IF Uddeholm möter GS 86 AIF. Förra säsongen avgjordes Lilla VM för spelare födda 2008 och då var GS 86 som vann, så de får ses som lite av regerande mästare. Hagfors tog brons i Lilla VM. För övrigt gick slutspelet i Lilla VM ifjol i Filipstads Sporthall.

Matchen börjar kl 10:00 och man se kan se matchen vi länken nedan:
https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-dm-final-f15-hagfors-if-uddeholm-gs-86-aif-7smh7

Därefter väntar P15-finalen mellan Dotteviks IF och Hultsberg IBF. I Lilla VM ifjol var det Skoghalls IBK Utveckling som vann så här kommer en ny mästare att utses. I Lilla VM ifjol blev det silver för Dottevik medan Hultsberg inte gick vidare till semifinalerna efter gruppspelet, ett gruppspel som Dottevik vann. Hultsberg vann dock Lilla VM-tävlingen för kullen födda 2008 säsongen innan det.

Matchen börjar kl 12:00 och man se kan se matchen vi länken nedan:
https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-dm-final-p15-dotteviks-if-hultsberg-ibf-1dlj2

I damfinalen väntar ett möte mellan två allsvenska lag och seriekonkurrenter i form av GS 86 AIF och Skoghalls IBK. I seriens hittills enda möte mellan var det Skoghall som vann. Sett till vinster i dam-DM så har GS 86 ännu inte vunnit det än medan Skoghall har vunnit två gånger, senast säsongen 2017/18.

Matchen börjar kl 14:00 och man se kan se matchen vi länken nedan:
https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-dm-final-dam-gs-86-aif-skoghalls-ibk-kht5fj

Herrfinalen bjuder på en repris från förra året då det är Skoghalls IBK (se bild) och Nilsby IK som möts. Ifjol blev det Skoghall som drog det längsta strået, så nu är frågan om Nilsby kan få revansch. Precis som för GS i damklassen så väntar Nilsbys herrar på sitt första DM-guld. Skoghall har vunnit herr-DM sju gånger.

Matchen börjar kl 16:45 och man se kan se matchen vi länken nedan:
https://www.innebandy.tv/livestream?id=s-dm-final-herr-skoghalls-ibk-nilsby-ik-we8vna

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS