Få full koll på alla kval!

Publicerad
Nilsby11
Det är kvaltider inom innebandyn och vi har inte mindre än sjutton värmländska lag som kvalar på seniornivå under de kommande veckorna. Dessutom har Karlstad IBF Ungdom chansen att nå Innebandyfesten med damjunior- och herrjuniorlaget.

Damer

Kvalet till Allsvenskan

GS 86 AIF deltar i kvalet och möter IBK Uppsaka Teknologer i playoff 1 som spelas i bäst av två matcher. Vinnaren där för möta vinnaren av IBF Falun Utveckling och IBF Linköping i playoff 2. Playoff 2 spelas också i bäst av två matcher, och vinnaren där är klar för Allsvenskan.

Kvalet inleds imorgon när GS 86 har hemmamatch mot Uppsala Teknologer.

Kvalet till division 1

Kvalet utgörs av BKI Sunnanå och Kristinehamns IBF från division 1 och Lillån IBK Ungdom och Skoghalls IBK Utveckling från division 2. Upplägget för kvalet är ett seriespel med enkelmöten. På förhand gäller kvalet en plats i division 1. Men det kan utökas beroende om ett eller flera lag av GS 86 AIF, Lillån IBK och Kumla IBK kvalificerar sig för Allsvenskan.

Kvalet inleds imorgon med Sunnanå mot Lillån Ungdom och på söndag möts Kristinehamn och Skoghall Utveckling.

Kvalet till division 2

Upplägget är detsamma som kvalet till division 2, kvalet genomförs som ett seriespel med fyra lag som möts i enkelmöten. De fyra lag som är med är IFK Heden och Karlskoga IBF från division 2 samt Lysvik IBF och SK Örnen från division 3.

Kvalet gäller en plats, men det kan utökas till att gälla fler platser beroende på om något eller några av Sunnanå, Kristinehamn och Skoghall Utveckling kvalificerar sig för division 1. Kvalet inleds under helgen med matcherna Karlskoga – Örnen och Heden – Lysvik.

Herrar

Kvalet till SSL

Karlstad IBF deltar i kvalet och möter Fagerhult Habo IBK i playoff 1. Playoff 1 spelas i bäst av tre matcher. Vinnaren går vidare till playoff 2.

Playoff 2 spelas i bäst av fem matcher. Vinnaren av Karlstad och Fagerhult Habo kommer här att få möta ett lag från Allsvenskan Norra. Vinnaren av playoff 2 är klart för SSL.

Första matchen mellan Karlstad och Fagerhult Habo spelas i Karlstad imorgon.

Kvalet till Allsvenskan

Nilsby IK (bilden) är med i kvalet och upplägget är playoffmöten. Nilsby valde i egenskap av seriesegrare att möta IBK Runsten i playoff 1. Bäst av tre gäller och vinnaren går vidare till playoff 2. Där väntar vinnaren mellan IBF Borlänge och KAIS Mora IF. Även playoff 2 spelas i bästa av tre matcher och vinnaren där är klar för Allsvenskan.

Nilsby spelar sin första match på söndag, på hemmaplan i Kil.

Kvalet till division 1

Topp fyra i division 2, Skattkärrs IK, Hultsberg IBF, Skoghalls IBK Utveckling och GS 86 AIF, gör upp om en plats i division 1. Upplägget är playoffmöten i bäst av tre matcher. Skattkärr valde, i egenskap av seriesegrare, att möta GS 86 i playoff 1. Hultsberg möter följaktligen Skoghall Utveckling i playoff 1.

Vinnarna av playoff 1 möts i playoff 2, och vinnaren där är klar för spel i division 2. Kvalet inleds under helgen med Skattkärr – GS 86 ikväll och sedan Hultsberg – Skoghall Utveckling på söndag.

Kvalet till division 2

Tre lag deltar och det är Åmåls IBK, BKI Sunnanå och Billingsfors IBK. De två sistnämnda kommer från division 3 och det första från division 2. Kvalet genomförs som en kvalserie med dubbelmöten. Kvalet gäller två platser i division 2.

Kvalet inleds ikväll med matchen Åmål – Sunnanå.

Junior

DJ-JAS

Karlstad IBF Ungdom slutade trea i sin serie och möter ikväll tvåan Rönnby Västerås IBK Ungdom på bortaplan. Upplägget är ganska enkelt, laget som vinner är klara för Innebandyfesten medans säsongen är över för laget som förlorar.

Innebandyfesten spelas 14-16 april i Uppsala.

HJ-JAS

Förra veckan slog Karlstad IBF Ungdom ut Hagfors IBS i första playoffrundan. Idag åker de precis som damerna till Västerås. De möter Västerås IBS Ungdom och även här går vinnaren vidare till Innebandyfesten. Dock får förloraren en extrachans att ta sig till Innebandyfesten. Detta genom playoff 3 mot en annan playoff 2-förlorare. Den matchen spelas nästa helg.

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS