Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Tävlingsverksamheten pausad till 31 december

Igår, tisdag 24 november, meddelade Folkhälsomyndigheten att de skärpta allmänna råden i Värmlands län förlängs från 10 december till 13 december. Mot bakgrund av det har Värmlands IBF beslutat att pausa alla serier till och med 31 december.

Förlängningen av de skärpta allmänna råden gäller inte bara Värmlands län, utan samtliga län som sedan tidigare har fått skärpta allmänna råd, därmed även Västra Götalands län och Örebro län.

Folkhälsomyndigheten meddelade även under gårdagen att från den 14 december så ersätts de lokala råden av skärpta allmänna råd på nationell nivå, över jul- och nyårshelgerna.

Mot bakgrund av detta har Värmlands Innebandyförbund beslutat att alla serier och tävlingar som vi administrerar och arrangerar (innefattar alltså även damer division 1 region) kommer att pausas till och med 31 december.

Följande gäller för matcher:

 • Samtliga innebandymatcher där lag från Värmlands län medverkar som spelas under perioden 12 november - 31 december på distriktsnivå, dvs grön nivå, blå nivå, röd nivå, junior- och seniornivå skjuts upp.
 • Föreningarna kommer senast onsdag 2 december få information kring hur matchändringarna för matcherna under perioden 11-31 december ska skötas.
 • Värmlands Innebandyförbund avråder lag från Värmlands län att delta på cuper/arrangemang i andra regioner/distrikt.
 • Tävlingskommittén har kallat alla föreningar som har lag i seniorserier till digitala serieträffar:
  • Damer division 1 Region - torsdag 26 november kl 19:15
  • Herrar division 2 - torsdag 26 november kl 18:00
  • Övriga seniorserier - måndag 30 november kl 18:00
  • Saknar din förening en inbjudan till dessa träffar så kontakta Johan Carlsson via johan.carlsson@innebandy.se

Följande gäller för träningar:

 • Träning för spelare födda år 2005 och senare kan fortsätta så länge inga nya restriktioner eller direktiv kommer från RF eller Folkhälsomyndigheten. Alla deltagare i träningsverksamhet måste vidta extra försiktighetsåtgärder, undvika trängsel, hålla distans, byta om hemma, hålla god hygien och självklart stanna hemma om man har minsta sjukdomssymptom. Föräldrar skall i allra möjligaste mån inte vistas inom idrottsanläggningen. Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn och vi avråder från att åka kollektivtrafik till träning. Värmlands Innebandyförbund uppmanar föreningar, ledare, utövare och föräldrar att göra kloka val för att minska risken för smittspridning vid träning.
 • Träning för spelare födda 2004 och tidigare pausas. Observera att detta gäller även i de fall då spelare födda 2004 och äldre tränar tillsammans med spelare födda 2005 och yngre. Denna paus gäller fram till och med 13 december, men kan förlängas beroende vad som ingår i de nationella allmänna råden som Folkhälsomyndigheten kommer presentera innan dess.

Övrigt

Det är viktigt att vi tillsammans inom värmländsk innebandy gör vårt bästa för att minska smittspridningen framöver. Vi förstår att ovanstående punkter påverkar föreningars verksamhet på många sätt och hoppas att vi snart kan se en ljusning i smittspridningen. Dock rekommenderar vi föreningar att också planera för ett möjligt scenario där de lokala restriktionerna fortsätter en längre tid än till 31 december.

Ovan punkter är skrivna utifrån den information vi har i skrivande stund. Vi vet att det kan komma tillägg och förändringar, ibland med mycket kort varsel, framöver och vi kommunicerar ut ny info löpande.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-11-25, kl 13:11