Värvningspolicy

På senare tid har Värmlands innebandyförbund upprepade gånger blivit kontaktade av föreningar som uttrycker oro och frustration över att det blir vanligare och vanligare att unga spelare värvas mellan klubbarna. Med det som bakgrund initierade styrelsen för Värmlands Innebandyförbund ett arbete för att ta fram en värvningspolicy som förbundets alla föreningar kan ställa sig bakom.

Syftet med värvningspolicyn är att undvika värvningar bland unga spelare (upp till 16 år). De flesta unga spelare mår bäst av att få utvecklas i en trygg och harmonisk miljö i sitt närområde, tillsammans med sina kamrater, fram till dess att de nått gymnasieåldern.

Värvningar bland unga spelare för också med sig att föreningar får sina lag urholkade och i vissa fall blir tvingade att lägga ner lag eller slå samman två lag. Detta innebär mindre konkurrens i de olika åldersklasserna och därmed en sämre utveckling av spelare, vilket är negativt för idrottens utveckling i distriktet.

Genom värvningspolicyn vill Värmlands Innebandyförbund:
- förbättra samarbetet och dialogen mellan föreningar i länet.
- att varje enskild förening verkar för att ungdomsspelare från andra föreningar inte tas emot förrän man haft en dialog med spelarens moderförening. Det är föreningarnas ansvar att informera ledare och föräldrar inom den egna föreningen om att värvningspolicyn finns. De föreningar som skriver under policyn kommer att finnas med på Värmlands Innebandyförbunds hemsida och givetvis är ambitionen att SAMTLIGA föreningar skriver på.

Värvningspolicy

Vi har skrivit på:

Arvika IBF
BK Vålberg
BKI Sunnanå
Degerfors IBK
Dotteviks IF
Fagerås BK
Grums IBK
GS 86 AIF
Hagfors IF Uddeholm
Hagfors IBS
Hertzöga BK
Hultsberg/Björkås IBF
IFK Heden
Karlskoga IBF
Karlstad IBF
Karlstad IBF Bredd
Karlstad IBF Ungdom
Kristinehamns IBF
Mangskog SK
Munkfors IBK
Nordmarkens IBF
Skattkärrs IK
Skoghalls IBK
Skoghalls IBK Utveckling
SK Sifhälla
SK Örnen
Storfors IBF
Sunne IBK
Åmåls IBK
Åmotfors IF