Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Säsong 3 - 16 år

Spelare

Tredje året, och sista året, som VIBF innehåller både läger och deltagande på distriktslags-SM. Det som skiljer säsong 3 från säsong 1 och 2 är framförallt att det är VIBF via förbundskaptenerna som kallar till alla läger och samlingar. Spelarna som medverkar säsong 3 är spelare som är fyllda 16 år när säsongen inleds. Nedan finner ni en detaljerat presentation av de läger som genomförs.

Angående siffrorna framför lägrets namn så anspelar de på det totala antalet läger under de tre säsongerna.

7. Zonläger 3 (augusti)

Två zonläger genomförs samtidigt på olika platser i länet. Syftet är att förbundskaptenerna ska ha möjlighet att träffa spelarna och lägga grunden för taktik och spelsystem inför kommande SM. Träffen innehåller träningspass med fokus på taktik och spelsystem. Förbundskaptenerna kallar spelare till lägret och deltagandet är kostnadsfritt för kallade spelare. Konditions- och styrketest genomförs på detta läger.

8. Elitläger (september)

Efter elitlägret tas den slutgiltiga truppen ut. Lägret hålls under två dagar och innehåller träning, teori och matchspel. Det är förbundskaptenerna som tar ut 30+4 spelare till denna sammankomst.

Kostnaden är 600 kr per spelare och faktureras respektive spelares förening.

9. Truppläger (Höstlovet v.44)

Detta läger är en första träff med truppen som ska spela SM där ledarna börjar finslipa detaljerna inför SM. Lägret innehåller träning, teori och klädprovning.

Kostnaden för truppläger, SM-läger och SDF-SM tillsammans är 2000 kr per spelare. Denna kostnad faktureras respektive spelare direkt.

10. SM-läger (melladagarna)

Detta läger har som mål att svetsa samman truppen och finslipa de sista detaljerna inför SM. Lägret innehåller träning, teori och träningsmatch.

Här bor båda trupperna tillsammans och det är även teambuilding för lagen.

11. SDF-SM (januari)

Under SDF-SM är målet att nå så långt som möjligt.  Det kan komma att innebära olika mycket speltid för olika spelare. Dock är målsättningen att samtliga spelare i någon grad ska få känna på spel.