Ledarutbildning Knäkontroll 8:e mars

Publicerad
Knäkontroll (1)
Knäkontroll – för färre skador
Onsdag den 8:e mars genomför vi ledarutbildning i Knäkontroll, där syftet är att presentera hur ni som ledare kan använda er av Knäkontroll i er ordinarie träning. Länk till anmälan och mer info finns här:

Fakta om Knäkontroll:
Knäkontrollprogrammet utvecklades 2005 med syfte förebygga skador och förbättra prestationsförmågan hos idrottare. Den första knäkontrollstudien som genomfördes i samarbete mellan Linköpings universitet, Svenska Fotbollförbundet och Folksam visade att flickfotbollsspelare (12-17 år) som använde programmet minskade risken för allvarlig knäskada (främre korsbandsskada) med 64 %.
Knäkontroll har även utvärderats i en studie bland innebandyspelande ungdomar (12-17 år). Under en säsong minskade risken för akuta skador med 45 % hos spelare som använde programmet. Studien utfördes vid Linköpings universitet i samarbete med Svenska Innebandyförbundet och Innebandyns nationella kompetenscentrum, Umeå.
Digitalt material- Svensk Innebandys Knäkontroll+:
Knäkontroll+ innehåller övningsvarianter med lättare och mer utmanande övningar. Programmet innehåller även övningar som riktar sig mot att förebygga muskel- och senskador. Det digitala materialet Knäkontroll+ finns att hitta här: https://www.innebandy.se/.../sibf-kna-kontroll-web-220927...

Publicerad av Johan Libäck

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS