Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Värmländska lag och domare på Innebandyfesten

Idag och fram till och med söndag avgörs JAS-delen av Innebandyfesten i IFU Arena i Uppsala. På plats finns de 16 bästa dam- och herrjuniorlagen från hela Sverige. Från Värmland deltar Karlstad IBF Ungdom i båda klasserna samt att Christoffer Frykestam och Erik Bergström är på plats som ett av de uttagna domarparen.

DJ18 och HJ18

Från och med i år har Innebandyfesten delats upp på två helger, en för USM (ungdoms-SM) och en för JAS (Juniorallsvenskan). USM-festen spelades för några veckor sedan i Mölnlycke och slutade med att Karlstad IBF Ungdom vann F16-klassen. Nu finns stora delar av det laget på plats för försvara klubbens färger i den äldre åldersklassen.

Upplägget på JAS-festen är att de 16 lagen i respektive klass delas in i fyra grupper. Under fredagen och lördagförmiddag avgörs gruppspelet och från det går de två bästa lagen i varje grupp vidare till kvartsfinaler. Kvartsfinalerna spelas senare under lördagen medan semifinaler, bronsmatch och final spelas på söndag.

Karlstads DJ18-lag kommer i sin grupp (grupp B) möta Huddinge IBS, IBF Falun Utveckling och Pixbo Wallenstam IBF.

Spelschema

Karlstads HJ18-lag möter i sin grupp (grupp H, och nej det finns inte åtta grupper i HJ18, HJ18-grupperna heter E, F, G och H) FBC Lerum Utveckling, Jönköpings IK Utveckling och Täby FC.

Spelschema

Vi skickar ett stort lycka till till båda lagen och hoppas att de kan få med sig varsin medalj med hem till Värmland!

Domare

JAS-festen är den tredje SM-turneringen som genomförs under säsongen av SIBF (tidigare var distriktslags-SM i höstas och USM-festen i början av april) och precis som vi de tidigare är det riktigt roligt att konstatera att vi har värmländska domare på plats. Denna gången är det Christoffer Frykestam och Erik Bergström som blivit uttagna. Tidigare under säsongen dömde även på distriktslags-SM och har även dömt en del matcher i förbundsserierna.

Vi skickar förstås ett lika stort lycka till till Christoffer och Erik!

Under USM-festen var det Erik Ejerfeldt och Sebastian Falk-Asplund som var uttagna att döma.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-04-29, kl 09:42