Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Värmländska domare på distriktslags-SM

Likväl som att distriktslags-SM är en stor upplevelse och ett bra tillfälle att skaffa sig erfarenhet och minnen för livet för spelare så gäller samma sak för domare. Till varje distriktslags-SM får distrikten runt om i Sverige nominera distriktsdomare till att bli uttagna. I år har Värmlands Innebandyförbund nominerat Erik Bergström och Christoffer Fryekstam, och mycket glädjande har de blivit utvalda av Svenska Innebandyförbundet.

Erik Bergström och Christoffer Frykestam dömer till vardags i herrar division 2, damer division 1 och juniorallsvenskan. De har dömt på den nivån sedan 2017/18. Erik kommer från Ekshärad medan Christoffer numera bor i Karlstad, men är uppvuxen i Torsby.

Under helgen och början av den kommande veckan väntar dock nya utmaningar när Sveriges bästa spelare födda 2004 slåss om SM-medaljer.

Vi har fått en pratstund med de båda domarna inför SM-äventyret.

Idag bär det av till Nyköping. Hur är känslan i kroppen och hur går tankarna inför det som komma skall?
- Känslan känns riktigt bra inför helgen, ska bli kul att få komma iväg och även se lite nya lag och kollegor. Sen ska man väl tillägga att det både ligger stor förväntan och även spänning i hur allt kommer att gå i helgen.

Vad har ni fått för tips och råd av tidigare värmländska SM-domare och SM-observatörer?
- Vi har väl pratat lite med dem som varit iväg tidigare och några av tipsen har väl varit att försöka komma förberedda både fysiskt och regelmässigt innan. Sen har de väl även kommit upp och försökt kolla på andra par under helgen, hur de gör och även ta in den feedback man får av coacherna under helgen.

Vad ser ni mest framemot med SM:et?
- Skulle säga att i stort är det mest riktigt kul att få chansen framförallt från Värmlands IBF, och att få komma iväg. Sen ska det också bli riktigt roligt att träffa nya coacher och nya kollegor.

Hur är upplägget för er domare utöver att ni dömer matcherna? 
- Det vi vet än så länge är att det kommer vara en större genomgång ikväll, där vi kommer att få en större genomgång av hur helgen kommer att se ut. Annars har vi fått matcher för lördag och söndag än så länge.

Ni har tidigare under säsongen även fått testa på att döma på förbundsserienivå. Vad har ni för mål med säsongen i stort?
- Jo, det stämmer, vi fick testa på allsvenskan dam och det kändes riktigt kul att fått chansen så tidigt in på säsongen och hoppa in och testa på en högre nivå. Sen är vårt långsiktiga mål att stabilisera oss på förbundsnivå och sen får vi se lite hur långt vi kan ta oss.

Precis som att ni kan följa Värmlandslagens matcher på innebandy.tv, så kan ni där även följa Erik och Christoffers matcher. Deras första match är mellan Stockholm och Örebro Län i P16-klassen imorgon kl 11:30.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-10-29, kl 17:34