Så fungerar nya appen:

Lär känna funktionerna i appen: se videon och lär dig följa lag/serier, lägga in, visa och dölj kommentarer. Klicka här.

Värmland Floorball Tour - 3 mot 3-turneringar runtom i Värmland

Förra veckan lanserades veteran-DM som ett led i den motionssatsning som Värmlands Innebandyförbund gör. Idag lanseras nästa steg i satsningen. Genom konceptet Värmland Floorball Tour, arrangerar VIBF endagsturneringar i spelformen 3 mot 3 för motionärer, tillsammans med föreningar runt om i Värmland.

På några håll i distriktet finns redan motionsserier som aktiverar motionärer i olika åldrar, men på på många orter saknas motionstävlingar inom innebandyn helt. VIBF:s mål med Värmland Floorball Tour är att både skapa en motionstävling som binder samman Värmlands tävlingsmotionärer och som samtidigt hjälper till att så frön till regelbundna motionstävlingar på de orter där det idag saknas.
- Svensk Innebandy har som mål att det 2030 ska finnas 60 000 spelare med motionslicenser. För att vi ska kunna nå de siffrorna så måste vi våga tänka nytt och satsa på, för vår del, nya tävlingsformer. Dessutom är det viktigt att vi tillsammans med våra föreningar knyter de personer som vill tävla på motionsnivå till innebandyfamiljen, kommenterar Camilla Olsson, kanslichef på Värmlands Innebandyförbund.

Genom valet av spelform, 3 mot 3 med målvakt, hoppas VIBF skapa möjlighet för fler personer att delta då det inte krävs lika många spelare för att få ihop och kunna anmäla ett lag, som vid traditionellt 5 mot 5-spel. En annan skillnad mot ordinarie tävlingar är att Värmland Floorball Tour genomförs med mixade lag, det vill säga att både damer och herrar deltar i samma turnering.
- Det gäller att vi skapar tävlingsformer och tävlingsregler som är flexibla så att det blir enkelt att delta. Med 3 mot 3 så räcker det i princip med att man är sju kompisar för att kunna anmäla ett lag. Sedan behöver man bara binda upp sig på en enskild dag och inte en hel säsong. Kommer man efter turneringen fram till att man vill fortsätta spela så finns möjligheten att anmäla sig till fler turneringar hos oss eller kontakta den lokala motionsserien, säger Johan Carlsson, tävlingskonsulent på Värmlands Innebandyförbund.

Säsongen 2019/20 blir en pilotomgång av Värmland Floorball Tour, där turnén kommer att besöka fem platser - Hagfors, Hammarö, Fagerås, Karlskoga och en ännu ej bestämd ort, där slutspelet ska avgöras, mellan november och april. Målet är sedan att kommande säsonger expandera till flera orter så att VIBF tillsammans med föreningarna kan skapa fler turneringar och därigenom aktivera än fler personer.
- Klubbarna som är medarrangörer ansvarar för sekretariatet och kiosk. Vi som förbund tar hand om all administration, anmälningsförfarandet och domartillsättning. Precis som för spelarna ska det även vara enkelt för föreningen att vara med som arrangör i Värmland Floorball Tour, kommenterar Johan Carlsson.

Som nämns ovan avslutas Värmland Floorball Tour med ett slutspel för de lag som segrat i endagsturneringen på respektive ort. Vinnarna av slutspelet kommer sedan att kunna titulera sig motionsmästare i Värmland.

Viktigt att poängtera att inga spelare som deltar i det "vanliga" seriespelet och därmed har "A-licens" kan delta i Värmland Floorball Tour samt att lägsta åldern för deltagande är tjejer och killar födda 2003.

Här finns mer detaljer kring regler och annan information rörande Värmland Floorball Tour

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 1 oktober 2019