Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

USM-kval under helgen

Under helgen spelas det USM-kval runt om i landet för P16-lag. Fyra värmländska lag deltar i två olika kvalgrupper. I respektive kvalgrupp ligger en plats till regionslutspelet i potten.

USM genomförs i tre steg; kval, regionslutspel och slutspelet på Innebandyfesten. I kvalet deltar fritt antal lag, sedan går de 24 kvalvinnarna vidare till regionslutspelet. Nytt för i år är att från de fyra regionslutspelen går åtta lag (två per region) vidare till Innebandyfesten, till skillnad mot tidigare år när endast ett lag per region gick vidare.

Fyra värmländska lag deltar i kvalet som sagt, men de alla fyra deltar inte i samma kval. Karlskoga IBF spelar sitt kval i Skövde imorgon tillsammans med Skövde IBF, IBK Lockerud Mariestad och IBK Alingsås. Alla möter alla i gruppspelet och ettan i tabellen går vidare till regionslutspelet i Alingsås i februari.

De övriga tre värmländska lagen spelar sitt kval i Hammarö Arena på söndag. Det är arrangerande Skoghalls IBK Utveckling samt Karlstad IBF Ungdom och Hagfors IBS. De har även sällskap av Billingsfors IBK i den kvalgruppen. Upplägget är detsamma som i Karlskogas grupp, alla möter alla och vinnaren av gruppen går vidare till regionslutspelet. Dock går vinnaren i denna grupp vidare till ett annat regionslutspel som kommer genomföras i Salem i februari.

Vi önskar alla fyra värmländska lag ett stort lycka till!

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-10-16, kl 11:34