Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Uppdatering kring alla kval och play off

Helgen som gick avslutades de sista kvalen på distriktsnivå och detsamma gällde play off-matcherna till Innebandyfesten. För förbundsseriekvalen så pågår de även denna veckan.

Distriktskvalen

Under helgen spelades de sista matcherna i de olika kvalen på distriktsnivå. Det bjöds på stor dramatik runt om i Värmland. Under fredagen spelade kvalet till herrarnas division 2 klart och efter många omkastningar och stor dramatik så blev det Skoghalls IBK Utveckling som säkrade förstaplatsen och får vara kvar i division 2. Detta kunde man göra sedan man vunnit mot Edebäck IBF samtidigt som Grums IBK vann mot Kristinehamns IBF. I den senare matchen ledde Kristinehamn med 6-1 och hade vunnit matchen så de istället för Skoghall Utveckling vunnit kvalgruppen. Edebäck och Kristinehamn bli således kvar i division 3 och får där sällskap av Grums som efter två säsonger i division 2 åker ur serien.

Senare under fredagskvällen spelade den sista omgången av herrarnas division 4-kval. Där stod två platser på spel och även här var det dramatiskt då alla fyra inblandade lag kunde nå de två platserna. Till slut blev det de båda division 5-lagen Dotteviks IF U och IBF Lesjöfors som knep de två platserna före de numera gamla division 4-lagen Lennartsfors IF och Degerfors IBK.

Minst dramatik bjöd lördagens matcher i herrarnas division 3-kval. Arvika IBF U och Olsäters SK gjorde upp om förstaplatsen och det mötet vann Arvika U med klara 11-5. Arvika U blir alltså kvar i division 3, medan Munkfors IBK åker ner till division 4. För Olsäter och Sunne som i år spelat i division 4 blir det fortsatt spel på den serienivån.

Enda kvalmatcherna på damsidan spelades på söndagen och det var i kvalet till division 1. Skattkärrs IK (bilden ovan) behövde ta en poäng mot BKI Sunnanå för att säkra gruppsegern och division 1-platsen. Och det gjorde, Sunnanå vann visserligen, men det efter förlängning och Skattkärr fick med sig poängen man behövde. Karlstad IBF Ungdom, som vann mot IBK Köping Ung, slutar på andraplatsen med Sunnanå blir trea.

För Karlstad Ungdom och Sunnanå finns det fortfarande en möjlighet att nå division 1. Detta eftersom IFK Arboga IBK och IBF Örebro Ungdom, som i år spelat i division 1, kvalar till Allsvenskan. Skulle ett av lagen gå upp till Allsvenskan tillfaller en friplats till Karlstad Ungdom, skulle båda två gå upp så tillfaller en andra friplats till Sunnanå.

Samma gäller för lagen i det sedan tidigare avslutade division 2-kvalet. Går Arboga eller Örebro så får SK Örnen (två i division 2-kvalet) en plats i division 2 och skulle båda lagen gå upp så får även Karlstad IBF Ungdom U (trea i division 2-kvalet) en plats i division 2.

Förbundsseriekvalen

Två värmländska lag fanns kvar i de förbundsseriekvalen när play off 2 inleddes helgen som gick. Skoghalls IBK ställdes mot FBC Kalmarsund i kvalet till SSL dam. Match 1 i söndags i Hammarö Arena vann Kalmarsund, men igår nere i Kalmar så vann Skoghalls IBK. Det innebär att den helt avgörande match 3 kommer spelas i Hammarö Arena på söndag kl 16:00. Vinnaren av matchen kommer spela i SSL till hösten.

På herrsidan är det också Skoghall som representerat Värmland. De ställdes mot IBK Lockerud Mariestad i kvalet till Allsvenskan. Första matchen spelades nere i Mariestad i söndags och vann av Lockerud. Därmed hade Lockerud chans att säkra avancemanget vid seger i gårdagens match i Hammarö Arena. Och det lyckades de, det blev seger med 4-3 efter förlängning. Vi kan notera att Lockerud tränas av den utflugna värmlängningen Mickael Fredriksson.

Play off till Innebandyfesten

Karlstad IBF Ungdom hade tagit sig fram till play off 2 i kampen om platserna på Innebandyfesten i JAS-HJ18. Man ställdes mot Nykvarns IF/IBF Ungdom på bortaplan i lördags. Tyvärr blev det seger för hemmalaget och därmed inget avancemang till Innebandyfesten för Karlstad Ungdom.

Men det kommer finnas värmländsk representation på Innebandyfesten i form av GS 86 AIF/Fagerås BK som bekant tagit sig dit i både DJ18-SM och JAS-DJ17-klasserna.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-04-12, kl 11:26