Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Svensk innebandy firar 40 år och finaler i Svenska Cupen

Den 7 november 1981 bildades Svenska Innebandyförbundet av 15 föreningar på Sala Stadshotell. Under helgen kommer detta firas i samband med finalerna i Svenska Cupen i Gavlehovshallen i Gävle.

Det var en kylig lördag när femton föreningar från runt om i Sverige samlades i Sala för att efter initiativ från bl.a. Christer Gustafsson bilda Svenska Innebandyförbundet.

Bland de 15 föreningarna fanns en värmländsk, BKI Sunnanå. BKI Sunnanå hade själva bildats tidigare under hösten och representerades på mötet av trion Mikael Garossey, Göran Hagberg och Hans-Olov Thorell.

Mötet blev en framgångsrik och Svenska Innebandyförbundet blev bildat. Ett faktum som innebär att det nu på söndag gått 40 år sedan det historiska mötet.

Svenska Innebandyförbundet kommer fira jubileet en dag tidigare, idag 6 november, i samband med att finalerna i Svenska Cupen spelas i Gavlehovshallen i Gävle. Efter de båda finalerna blir det bankett mer inbjudna gäster. Bland gästerna finns representanter för alla distriktsförbund och så även Värmlands Innebandyförbund.

Finalerna i Svenska Cupen

Det är Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK som möts i damernas i final. Det blir således en repris på SM-finalen för ett halvår sedan. Då var det Thorengruppen som avgick och fick med sig SM-guldet hem till Umeå.

Nu får vi se om Amanda Berggren och hennes Pixbo kan få revansch och få med sig cupguldet hem till Mölnlycke.

Även i herrfinalen finns Pixbo Wallenstam IBK representerade, men här är det Växjö IBK som står för motståndet. Det kan med andra ord bli en duell mellan två målvakter fostrade i Skoghalls IBK, i form av Pixbos Jon Hedlund och Växjös Viktor Kastengren.

Matcherna sänds vi Aftonbladet TV.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-11-05, kl 23:03